Πληρώνονται οι διαιτητές

διαιτητες χαντμπολ

Κανονικά και χωρίς προβλήματα αναμένεται να γίνει η πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα της Handball Premier. Το μεγάλο «αγκάθι» που απασχολεί κάθε πτυχή της ελληνικής κοινωνίας, το οικονομικό, τουλάχιστον όσον αφορά τους διαιτητές του χάντμπολ φαίνεται να λύνεται σε ένα σημαντικό μέρος του.

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΟΧΕ θα εγκριθεί η καταβολή του ποσού των 26.000 ευρώ στους διαιτητές, χρήματα που αφορούν οφειλές για το 2016, από τα συνολικά 60.000 ευρώ που έχουν λαμβάνειν. Το ποσό θα εκταμιευτεί από τα ταμεία της ομοσπονδίας με την καταβολή της τρίτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης από τη ΓΓΑ που την περιμένουν στην Γ’ Σεπτεμβρίου μέσα στον Οκτώβριο.

Σαφώς πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, για την οποία οι «σφυρίχτρες» έχουν ενημερωθεί όπως μαρτυρά και η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΥΔΧΑ που είναι προγραμματισμένη για τη Τετάρτη (20/9, 18.30) όπου εκτός από την μετοίκηση διαιτητών άλλων συνδέσμων, το σημαντικότερο θέμα είναι οι οικονομικές οφειλές.

Ο ΣΥΔΧΑ σε προηγούμενη ΓΣ είχε αποφασίσει να απέχουν οι διαιτητές από τις αγωνιστικές διοργανώσεις εφόσον δεν υπάρξει εξόφληση από την ΟΧΕ. Έτσι, με τη νέα ΓΣ οι διαιτητές – σύμφωνα με τις πληροφορίες του e-handball.gr – αναμένεται να «παγώσουν» τις κινητοποιήσεις τους.

Άλλωστε, ένας λόγος που μέχρι τώρα δεν είχαν ανακοινωθεί οι ορισμοί διαιτητών – κάτι που γίνεται κάθε Τρίτη – για την πρώτη αγωνιστική της Handball Premier, ήταν και το γεγονός πως ΟΧΕ και διαιτητές περίμεναν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις οφειλές.