Προς Πάτρα ο τελικός!

Την επόμενη εβδομάδα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΧΕ θα αποφασιστεί η έδρα του 37ου τελικού του κυπέλλου ανδρών ανάμεσα σε Ολυμπιακό ΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή και ΑΕΚ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η Ομοσπονδία μετά και από εισήγηση της ΔΕΠ, φαίνεται πως καταλήγει στην επιλογή της Πάτρας.

Το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί στο «Δ. Τόφαλος», όπως ο τελικός του 2012 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά στο «Κουκούλι» που είναι πολύ μικρότερο (χωρητικότητας 700 θεατών), αφού πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να μην εκδοθούν εισιτήρια, αλλά μόνο προσκλήσεις, ο αριθμός των οποίων θα αποφασιστεί στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφάλειας που θα γίνει με την Αστυνομία και τους εκπροσώπους των ομάδων.

Είναι προφανές από την επιλογή του γηπέδου ότι η ΟΧΕ έχει σκοπό να θέσει το παιχνίδι σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, αφού προτεραιότητα είναι η προστασία του αθλήματος και η ασφάλεια διαγωνιζομένων, στελεχών και φιλάθλων.

Το συγκεκριμένο γήπεδο διαθέτει καινούργιο taraflex με την περιοχή των 6 μέτρων ευδιάκριτη (χρώματος πορτοκαλί) και υπερυψωμένη εξέδρα για τις κάμερες, διευκολύνοντας και οικονομικά την διοργάνωση, αλλά και την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα που θα γίνει από την Δημόσια Τηλεόραση.

Για την διοργάνωση η Ομοσπονδία βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το ΠΕΑΚ Πάτρας, όπου ανήκει το κλειστό, αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.