«Σε καλύτερη κατάσταση ο Ολυμπιακός»

αρβανιτης

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης σχολιάζει για λογαριασμό του e-handball.gr το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ  αλλά και το επερχόμενο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Ήταν άνετη η επικράτηση του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ χωρίς να έχει λύσεις από την περιφέρειά του προσπάθησε να πάει πολύ την μπάλα στον πίβοτ και προσπάθησε να παίξει με τις γωνίες και με διεισδύσεις των παικτών του. Κάτι που αποδείχθηκε πως δεν ήταν εύκολο. Ο Ολυμπιακός με κύριο εκφραστή τον Σανίκη – και ακολούθησε κι ο Αλβανός – είχε πολλές λύσεις από την περιφέρεια, ενώ κι ή άμυνά του στάθηκε πολύ καλύτερα κι έφερε μια άνετη επικράτηση.

Σε όλο το παιχνίδι υπήρχε η αίσθηση ότι οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ πλησίαζε, αλλά δεν έδειχνε την ικανότητα να ανατρέψει την κατάσταση και να περάσει μπροστά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή το αγωνιστικό πλεονέκτημα και το διατήρησε μέχρι τέλους.

Στο ΔΑΪΣ, ο Φίλιππος έκανε μια καλή προσπάθεια για αρκετή ώρα μέχρι που άρχισε η άμυνα του Δούκα – και λόγω βάθους – να γίνεται πιο συμπαγής και δυναμική, ενώ ήταν και σε καλή ημέρα ο Μπάρμπας κάτω από τα δοκάρια. Εκεί δεν μπόρεσε να βρει λύσεις ο Φίλιππος που έχει μια εικόνα κάποιες στιγμές να παίζει πολύ ωραίο χάντμπολ και κάποιες στιγμές να προσπαθεί να πάει στα έξι μέτρα, να μην εμπιστεύεται τα σουτ του και αυτό να δημιουργεί θέματα. Ο Φίλιππος έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει σουτ από την περιφέρεια, υπάρχουν παίκτες με αυτή την ικανότητα. Για αρκετή ώρα δημιούργησε πρόβλημα αλλά κάποια στιγμή κουράστηκε και δεν είχε το βάθος του Δούκα για να βρει λύσεις ο Παυλίδης από τον πάγκο.

Αναφορικά με το Κύπελλο, με τα δείγματα που έχουν δείξει οι ομάδες στα ντέρμπι, σημαντικό προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρω από πού θα βρει τις λύσεις οι ΑΕΚ να διεκδικήσει τη νίκη στο «Μ.Μερκούρη». Ο Ολυμπιακός έχει βρει τα πατήματά του και η προσθήκη των παικτών του δίνει και βάθος. Αν και πρόκειται για ντέρμπι ειδικών συνθηκών, δίνω προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Τα μπάτζετ των ομάδων δεν δικαιολογούν τη συγκεκριμένη αγωνιστική διαφορά, αλλά η εικόνα που δίνουν αυτή τη στιγμή πριν τον αγώνα δείχνουν ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση ο Ολυμπιακός.