Σπουδαίο δίποντο της Πυλαίας

Πυλαία-Δούκας

Μεγάλη νίκη για τον ΑΕΣΧ Πυλαίας καθώς επικράτησε του Δούκα με 22-20 και έφτασε μια ανάσα από την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος.

Θυμηθείτε εδώ τη διακύμανση του αγώνα

Η Πυλαία μετά την ήττα από τον Διομήδη στα τελευταία δευτερόλεπτα πέρασε μια δύσκολη βδομάδα προετοιμασίας κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Στο σημερινό παιχνίδι όμως «εγκλώβισε» επιθετικά το Δούκα και πήρε μια νίκη που της δίνει μεγάλη ψυχολογία εν όψει της συνέχειας.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι χέρι χέρι στο σκορ στο πρώτο τέταρτο περίπου. Στη συνέχεια Ανανιάδης, Ζαφείρης και Κουκμίσης έδωσαν αέρα τριών τερμάτων στους γηπεδούχους. Ο Ορφανουδάκης είχε σημαντικές επεμβάσεις και έτσι η διαφορά αυτή έμεινε ώς το τέλος του πρώτου μέρους καθώς η Πυλαία πήγε στα αποσυτ’ήρια με το υπερ της 13-10.

Στο δεύτερο μέρος, στο πρώτο πεντάλεπτο επικρατούσε η ίδια εικόνα. Στη συνέχεια όμως, Καλόμοιρος και Αποστολίδης έδωσαν λύσεις επιθετικά στους γηπεδούχους και σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα και τις επεμβάσεις του Ορφανουδάκη η Πυλαία έφτασε ακόμη και στα 6 τέρματα διαφορά στο 47.19.

Αποτέλεσμα της καλής άμυνας ήταν το γεγονός πως ο Δούκας έμεινε χωρίς τέρμα για περίπου 20 λεπτά στο δεύτερο μέρος.  Δύο γκολ από τον Πολύδωρο και ένα από τον Κεδέρη κατέβασαν τη διαφορά και πάλι στα τρία γκολ. Αυτό όμως δεν έφτανε για την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» καθώς η Πυλαία ξαναβρήκε λύσεις κι έτσι έφτασε στη μεγάλη νίκη με 22-20.

Ακολουθεί την επόμενη βδομάδα το κύπελλο και οι αγώνες μεσοβδόμαδα που θα ρίξουν την αυλαία της 8ης αγωνιστικής.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 22-20

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-3, 5-5, 8-6, 11-8, 13-10 (ημχ.) 15-12, 15-13, 18-13, 19-15, 20-18, 22-20

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (Πάνος Γούσιος): Ζαφείρης 1, Αντωνιάδης, Ψωμανθιανός, Ελέτα, Κουκμίσης 1, Μάτοβιτς 5, Γιαννακίδης, Καραπαναγιωτίδης, Αποστολίδης 2, Ορφανουδάκης, Τσαναξίδης 3, Ανανιάδης 4, Καλόμοιρος 5, Καβουσανάκης 1, Παπαγεωργίου, Αλατσατιανός.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (Κωστής Μπούνας): Μωραΐτης 3, Τόμπρος, Παπαπούλιος 1, Αϊβαλιώτης, Πολύδωρος 6, Κολλύρης Ν., Μπραουδάκης, Ταουσάνης 1, Ντούνης 3, Σαμαράς, Λιόλιος 2, Τζανιδάκης, Κλεώπας, Τσακο’υλης, Κολλύρης Π., Κεδέρης 6.

Διαιτητές: Κατσίκης-Μιχαηλίδης, Δίλεπτα: 2-3, Πέναλτι: 0/0-0/0