Στη Πεσκάρα το Παγκόσμιο του Beach Handball

Το Κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ αποφάσισε να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Beach Handball Ανδρών- Γυναικών του 2020 στη Πεσκάρα.

 

H Ιταλική πόλη έχει εμπειρία από Μεσογειακούς Αγώνες το 2005, αλλά και από τους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας το 2015, όπου η Εθνική Γυναικών κατέκτησε στο Beach Handball το ασημένιο μετάλλιο.

 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball που θα διεξαχθεί στο Καζάν το ερχόμενο καλοκαίρι μετά την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας.

 

Η Πεσκάρα νίκησε τις υποψηφιότητες των Μπατούμι (Γεωργία) και την Καλιφόρνια (ΗΠΑ).

 

Τον δρόμο της Πεσκάρα μπορεί να ακολουθήσει και η Πάτρα, αφού εκεί θα διεξαχθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες Παραλίας το 2019 και έχοντας ήδη έτοιμες εγκαταστάσεις, η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις μία μεγάλη διοργάνωση στο Beach Handball.

 

Μάλιστα μια καλή ευκαιρία θα ήταν το EURO Beach Handball τον Ιούλιο του 2019, έτσι ώστε να αποτελέσει και test event για τους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΟΧΕ έχει την τεχνογνωσία, τις δυνατότητες (αγωνιστικά και οργανωτικά) να πάρει και στο Beach Handball μια μεγάλη διοργάνωση.