Στη Χαλκίδα η Εθνική Ανδρών

Στην πρωτεύουσα της Εύβοιας τη Χαλκίδα, βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (22/4) η Εθνική Ανδρών για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει των αναμετρήσεων με Κροατία (26/4) και Ολλανδία (30/4) που ρίχνουν την αυλαία των προκριματικών του EURO 2024.

Η «γαλανόλευκη» είναι επικεφαλής του 5ου ομίλου μετά από τέσσερις αγωνιστικές, έχοντας απολογισμό τρείς νίκες και μία ήττα.

H Εθνική μας κρατάει την πρόκριση -για την τελική φάση της διοργάνωσης- στα χέρια της, έχοντας τη δυνατότητα να την εξασφαλίσει και μαθηματικά με βαθμό ή βαθμούς κόντρα στην Κροατία την Τετάρτη το απόγευμα (18:00, ertsports) στο κλειστό της Κανήθου.

Ακόμα ωστόσο και αν δεν τα καταφέρει και υποστεί δύο ήττες απέναντι σε Κροατία και Ολλανδία (εκτός έδρας) και πάλι έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί ως μία από τις τέσσερις καλύτερες 3ες των προκριματικών, δεδομένου ότι έχει συγκεντρώσει στην ειδική βαθμολογία 2 πόντους και πολύ καλή διαφορά τερμάτων. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα περιμένει και τα αποτελέσματα από τους άλλους ομίλους και μόνο αν γίνουν πολλές μεγάλες εκπλήξεις δεν θα χαμογελάσει.

Δεν συνεχίζουν στο 2ο στάδιο της προετοιμασίας στη Χαλκίδα οι Τσιγαρίδας, Τσακουρίδης και Τζωρτζίνης (ενσωματώθηκε στο καμπ της Εθνικής Νέων), ενώ σε διαδικασία αποθεραπείας βρίσκεται ο Στέφανος Μιχαηλίδης και για αυτό κλήθηκε στην Εθνική ομάδα ο Χρύσανθος Τσαναξίδης.

 

O Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας έχει στη διάθεση του τους παρακάτω αθλητές:
Δομπρής, Παπαβασίλης, Πασσιάς, Κανδύλας (Ολυμπιακός), Κεδέρης, Λιάπης, Αραμπατζής, Παπαδιονυσίου (ΑΕΚ), Τόσκας, Λ. Παπάζογλου (Δράμα 1986), Τερλέτσκι, (Διομήδης Άργους), Κωστακίδης (Αερωπός), Τζηράς (ΑΣΕ Δούκα), Ελευθεριάδης, Θ. Παπάζογλου, Τσαναξίδης (ΠΑΟΚ), Σάββας (Χαμ- Γερμανία), Κρητικός (Φοκσάνι- Ρουμανία).

Την Κυριακή (23/4) θα ενσωματωθούν με την ομάδα και οι: Μπουκοβίνας (Γκροσβάλσταντ- Γερμανία), Μάλλιος (Νανσί- Γαλλία), Μυλωνάς (Eλμπφλόρενζ- Γερμανία), και Παπαντωνόπουλος (Αντεμάρ Λεόν- Ισπανία).

5ος όμιλος
Βαθμολογία (σε 4 ματς)
1. Ελλάδα 6
2. Ολλανδία 5
———————-
3. Κροατία 5
———————-
4. Βέλγιο 0
*Στα τελικά προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι 3οι των ομίλων, χωρίς να υπολογίζονται τα αποτελέσματα με τους 4ους.