«Στο ίδιο έργο θεατές»

Μπορεί η Εθνική Ελλάδος να ηττήθηκε από την Ολλανδία, ωστόσο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γραμματικός έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του και τόνισε ότι με σκληρή δουλειά θα έρθεί και το αποτέλεσμα. Αναλυτικά όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είπα και στα παιδιά ότι κάναμε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές, αλλά το έργο καλυτερεύει. Από εκεί και πέρα ο καθένας για τον εαυτό του αλλά και όλοι μαζί να έχουμε απαιτήσεις. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά με υπομονή και επιμονή και να μην ασχοληθούμε με τίποτα άλλο. Η ομάδα όσο είναι μαζί προσπαθεί και με τις προπονήσεις αλλά και με τη χρήση του βίντεο να βάλει πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Αυτό έγινε σήμερα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα απέναντι ίσως στην πρώτη ομάδα του ομίλου έχοντας ένα πολύ βαθύ ρόστερ με έμπειρους παίκτες, οπότε ως ένα βαθμό είμαι ευχαριστημένος. Από εκεί και πέρα θα δούμε τί πρέπει να κρατήσουμε και τί πρέπει να πετάξουμε στα σκουπίδια».

Για το αν η χρησιμοποίηση νέων παιδιών είναι η φιλοσοφία της Εθνικής από εδώ και μετά  σχολίασε: «Υπάρχει μια δεξαμενή αθλητών. Τα παιδιά αυτά ήταν μέσα, συμμετείχαν στις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα πρέπει να καταλάβουν ότι η Εθνική ομάδα είναι προτεραιότητα για όλους μας και θα πρέπει να δίνουν το μάξιμουμ. Όσο το κάνουν αυτό από εμένα θα καλούνται όταν είναι μέσα στο ρόστερ. Φυσικά θέλουν στήριξη και πολλή δουλειά.

Για το αν οι εμφανίσεις αυτές της ομάδας δίνουν αισιοδοξία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανέφερε: «Η πραγματικότητα είναι ότι παίρνουμε αισιοδοξία από αυτές τις εμφανίσεις αλλά με την σκληρή δουλειά και όλα αυτυά που πρέπει να κάνει μια σοβαρή ομάδα δεν πρέπει να μείνουμε στην αισιοδοξία. Μόνο και μόνο ότι κάναμε κάποιες καλές εμφανίσεις με πολύ δυνατές ομάδες δεν λέει κάτι. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό».