Το κλιμάκιο Νότου στην Προστατευόμενη περιοχή του Δάσους της Στροφυλιάς

«Ξεκλειδώσαμε» τις ομορφιές του μαγευτικού δάσους της Στροφυλιας και της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου με μια αθλητική δράση ΜΟΝΟ για… επίλεκτους!!!
120 αθλητές και αθλήτριες των κλιμακίων  χάντμπολ του Νότου (Αθήνα, Πάτρα, Άργος) έκαναν ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις και τους αγώνες τους, ταξίδεψαν στη Δυτικη Αχαϊα και συμμετείχαν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Παίζω Χάντμπολ και Προστατεύω το περιβάλλον».
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, τα παιδιά έπαιξαν χάντμπολ και Beach Handball υπό τις οδηγίες των τεχνικών Συμβούλων ανάπτυξης της ΟΧΕ και… γνώρισαν από τα στελέχη της Μονάδας Διαχείρισης Δυτικής Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ, τις
Δασολόγους Γεωργία Καραμπέρου και Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου και τους επόπτες Ηλία Ιατρού και Παναγιώτη Πλώτα, το εθνικό πάρκο υγροτόπων λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και δάσους Στροφυλιάς που είναι προστατευόμενη περιοχή στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α(Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) σε αυτή τη δράση είχαν αρωγό και τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας που «έπαιξε μπάλα» μαζί με τα παιδιά στηρίζοντας ενεργά το πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Παρών», ήταν ο Δήμαρχος, Σπύρος Μυλωνάς μαζί με τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Κυριάκο Ορλωφ την πρόεδρο της Κοινωφελούς επιχείρησης, Ροδία Καραμπελιά.
Την Κυριακή (14.5) θα είναι η σειρά των μαθητών και μαθητριών των σχολείων Αχαΐας&Δυτικής Αχαΐας να επισκεφθούν την περιοχή, να γνωρίσουν το άθλημα του χάντμπολ και να διδαχθούν το πως μπορούν μα αποκτήσουν «πράσινες» συνήθειες που θα τους οδηγήσει στην ευαισθητοποίηση και το σεβασμό του περιβάλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪ́ΑΣ ΕΔΩ