Το νέο σύστημα

Αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι περιλαμβάνει το σύστημα διεξαγωγής της Handball Premier.

Στα play off θα αγωνιστούν φέτος οι πρώτες έξι ομάδες, ενώ οι τέσσερις τελευταίες ομάδες (9-12) θα αγωνιστούν στα play out.

Αναλυτικά:

Α’ ΦΑΣΗ

Οι 12 ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές.

Β΄ ΦΑΣΗ

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-2, αγωνίζονται απευθείας στην Γ’ Φάση (ημιτελικά) του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 και 8, καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις στην τελική κατάταξη.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 3 έως και 6, χωρίζονται σε δύο ζευγάρια Α’ (3η-6η) και Β’ (4η-5η) και θα παίξουν στις δύο νίκες, με τους νικητές να προκρίνονται στα ημιτελικά των play off.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 9 έως και 12 συμμετέχουν στα play out. Χωρίζονται σε δύο ζευγάρια, Γ’ (9η-10η), Δ’ (11η-12η) και παίζουν στις δύο νίκες.

H νικήτρια του ζευγαριού Γ’ (9-10) καταλαμβάνει την 9η θέση της τελικής κατάταξης, ενώ ηττημένη ομάδα του ζευγαριού Δ’ (11-12) καταλαμβάνει την 12η θέση και υποβιβάζεται.

Η ηττημένη του ζευγαριού Γ’ και η νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Δ’ συνεχίζουν στην Γ’ Φάση.

*Οι αγώνες των ζευγαριών Γ-Δ θα διεξαχθούν εφόσον στο κάθε ζευγάρι οι ομάδες έχουν διαφορά στην βαθμολογία μετά την λήξη της Α’ Φάσης μικρότερη ή ίση των 5 βαθμών.

Γ’ ΦΑΣΗ

Ο 1ος της Α’ φάσης παίζει με τον νικητή ζευγαριού Β΄(4-5) και ο 2ος της Α’ φάσης με τον νικητή ζευγαριού Α’ (3-6) στις δύο νίκες (ημιτελικά play off).

Η ηττημένη ομάδα του ζευγαριού Γ’ (9-10) με την νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Δ’ (11-12) της Β’ Φάσης αγωνίζονται στις δύο νίκες. Η νικήτρια ομάδα καταλαμβάνει την 10η θέση και η ηττημένη την 11η και υποβιβάζεται.

Δ’ ΦΑΣΗ

Οι νικήτριες ομάδες από τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης παίζουν (έδρα- έδρα) στον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή στις τρεις νίκες. Οι ηττημένες ομάδες των ημιτελικών θα παίξουν στον μικρό τελικό για την οριστική κατάταξη της 3ης και 4ης θέσης στις δύο νίκες.