Το Χάντμπολ στις γειτονιές της Ελλάδος

ΑΦΙΣΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙ

Ο Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου (ΑΣΑΔ) Χάντμπολ συμμετέχει και υποστηρίζει το πρόγραμμα της ΟΧΕ και της ΕΣΧΑ με θέμα ” Το Χάντμπολ στις γειτονιές της Ελλάδος”.

Η ΕΑΠ/ΟΧΕ και η ΕΣΧΑ στο πλαίσιο του προγράμματος BE ACTIVE της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού διοργανώνουν προγράμματα γνωριμίας και ανάπτυξης του αθλήματος της χειροσφαίρισης (Χάντμπολ) σε Δήμους της Ελλάδος, με θέμα:

” Το Χάντμπολ στις γειτονιές της Ελλάδος”.

“παίζουμε”      “μαθαίνουμε”     “διασκεδάζουμε”

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από την ΕΑΠ/ΟΧΕ, εκδηλώσεις open streethandball, για αγόρια και κορίτσια από 6 έως 14 ετών,  σε γειτονιές του Δήμου Διονύσου όπως η Άνοιξη, το Κρυονέρι, ο Διόνυσος, η Σταμάτα, η Ροδόπολη, η Δροσιά και ο Αγ. Στέφανος σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Ενότητες και την υποστήριξη του Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου.

1η δράση,  την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κρυονέρι από τις 17.30 έως 19.30 στο πάρκινγκ του γηπέδου Κρυονερίου.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

 

Για τα παιδιά  και το παιχνίδι τους,  η δυνατότητα πρόσβασης στη γειτονιά έχει μεγάλη σημασία.  Η γειτονιά είναι ο μικρόκοσμος των παιδιών έξω από την κατοικία, όχι μόνο το πεζοδρόμιο  ή τον δρόμο , αλλά και τους δημόσιους χώρους , πάρκα , πλατείες, παιδικές χαρές  που ανήκουν στα όρια μιας συνοικίας.

Παιχνίδι στη γειτονιά σημαίνει ομαδικό παιχνίδι και ομαδικό παιχνίδι σημαίνει χάντμπολ. Τα παιδιά παίζουν χάντμπολ στη γειτονιά τους. Η γειτονιά, τα παιδιά της γειτονιάς, το παιχνίδι, η ξεγνοιασιά στη γειτονιά. Έννοιες που όλοι λίγο πολύ τις ξέρουμε και τις έχουμε ζήσει αλλά δυστυχώς μέσα στην πόλη έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Γειτονιές υπάρχουν ακόμη!

Παιδιά, ευτυχώς υπάρχουν που παίζουν και γελούν!

Το Χάντμπολ είναι το καλύτερο ομαδικό άθλημα για τα μικρά παιδιά

Ας τα μυήσουμε εμείς οι γονείς τους στην ομαδικότητα γιατί το παιχνίδι στη γειτονιά είναι αξία ανεκτίμητη!