Φεύγει για Πολωνία η Εθνική Γυναικών

Στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Εθνική Γυναικών Beach Handball, ενόψει του EURO 2019, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 2-7 Ιουλίου στην πόλη Στάρε Γιαμπλόνκσι της Πολωνίας και θα συμμετέχουν 40 ανδρικές και γυναικείες ομάδες, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού!

To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχωρεί αύριο το μεσημέρι στις 16:00 από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Βαρσοβία -ενδιάμεσο σταθμό την Βιέννη- και ώρα άφιξης τις 21:45.

Από εκεί θα διανύσει οδικώς 220 χιλιόμετρα (περίπου 3 ώρες) Βόρεια της χώρας έως τo Στάρε Γιαμπλόνσκι, ενώ η εγκατάσταση του beach handball βρίσκεται στη λίμνη Szelag Maly, μία από τις 2.000 που βρίσκονται στην ξακουστή περιοχή της Μαζουρίας.

Tην αποστολή της Εθνικής ομάδας για την Πολωνία αποτελούν οι:
Αθλήτριες: Άννα Καλοϊδή, Αποστολίνα Δημητρίου, Ελισάβετ Μάστακα, Μάρθα Λογδανίδου, Λένα Μούρνου, Νίκη Ράτσικα, Βάσω Σκάρα, Έλενα Κερλίδη, Ελένη Ποιμενίδου, Μάγδα Κεπεσίδου, Νικολίνα Κεπεσίδου, Ευγενία Διακογιάννη.

Προπονήτριες: Μαρία Καραντώνη, Σοφία Δημητρίου

Φυσιοθεραπευτής: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος

Αρχηγός αποστολής: Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου (Διευθυντής Επικοινωνίας ΟΧΕ/ Μέλος επιτροπής Beach Handball).

Όμιλοι και πρόγραμμα

Η πρωταθλήτρια κόσμου Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στον 3ο όμιλο των γυναικών και θα αντιμετωπίσει τις Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία και Σλοβενία.

Στην επόμενη φάση (των 12) θα προκριθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου μεταφέροντας τους βαθμούς που κέρδισαν στην πρώτη φάση απέναντι στις ομάδες που επίσης προκρίθηκαν και στην συνέχεια οι τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο θα περάσουν στα προημιτελικά.

Τρίτη 2 Ιουλίου

10:45 Ελλάδα- Ελβετία (γήπεδο 2)

13:45 Ελλάδα- Σλοβενία (γήπεδο 4)

16:45 Ιταλία- Ελλάδα (γήπεδο 2)

Τετάρτη 3 Ιουλίου

14:15 Ισπανία- Ελλάδα

*Χορηγοί της Εθνικής είναι οι εταιρείες CAP και DELOUSIL

*Όλοι οι αγώνες, σε όλα τα γήπεδα θα μεταδοθούν σε live streaming από το ehfTV.com.