ΑΕΠ Πανόραμα: Γιορτάζει τα 10 χρόνια

Για την ομάδα του Πανοράματος φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Ο σύλλογος κλείνει 10 χρόνια ζωής και οι άνθρωποι του έχουν καταφέρει ειδικά τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζουν ένα σύνολο που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη κατηγορία.

Την περασμένη χρονιά η αλήθεια είναι ότι πολλά προβλήματα τραυματισμών άφησαν πίσω την ομάδα. Φέτος όμως είναι μια νέα χρονιά και το Πανόραμα εμφανίζεται ενισχυμένο. Στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει και παράλληλα να στηρίζεται στον κορμό του που αποτελείται από παίκτριες από τις ακαδημίες του.

Κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων, όταν και ξεκίνησε με 4 τμήματα ανάπτυξης, κατάφερε να τα αυξάνει χρόνο με το χρόνο και πλέον να έχει ακόμη και κατηγορία μίνι σε αγόρια και κορίτσια. Η γυναικεία ομάδα δημιουργήθηκε το 2010 και εδώ και πέντε συνεχόμενα χρόνια βρίσκεται σταθερά στην Α1 κατηγορία, έχοντας τροφοδοτήσει και τις Εθνικές ομάδες με συνολικά 11 αθλήτριες. Και στα αγόρια όμως έχει 5 αθλητές στα κλιμάκια.

Επιπλεόν, η ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις (Panorama Street Handball, Hortiatis Street Handball, Διεθνές τουρνουά ΦΙΛΙΑ), μουσικές συναυλίες (Θ. Παπακωνσταντίνου, Balkan & Πόντος), κοινωνικές εκδηλώσεις (Φιλανθρωπικός αγώνας για τη «Λάμψη»), συμμετέχει σε επιστημονικά ερευνητικά project του ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ. 

Βασικοί χορηγοί ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη. Πλειάδα τοπικών επιχειρήσεων και επαγγελματίες της περιοχής, στηρίζουν το εγχείρημα. Επίσης, στήριξη υπάρχει και από τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτετζίδη. Βέβαια ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι το γηπεδικό και ελπίζει πως η Δημοτική Αρχή θα βοηθήσει στην επίλυσή του. Υπάρχει οξύ γηπεδικό πρόβλημα που περιορίζει την απήχηση του αθλήματος στη περιοχή που δραστηριοποιείται ο σύλλογος. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την παραπάνω προβολή του αθλήματος. 

Τα πάρε-δώσε: 

Ήρθαν: Νίκη Ράτσικα, Κοτσιμάνη, Ευσταθιάδου, Προκοπίδου, Βέλεμ, Χαραλαμπίδου, Τσαναξίδου.

Έφυγαν: Μπελμέζοβα, Σεβδίλη, Καβαζοπούλου.

Η προπονήτρια:

Έλενα Κουμιτσάρσκα: «Έχω την τύχη να βαδίζω στα παλιά δεδομένα, διότι αν δεν έχει κάτι πίσω σου δεν μπορείς να χτίσεις κάτι. Μπορώ να βασιστώ σε παίκτριες που έχουν την εμπειρία της κατηγορίας και παίζουν τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια και αποτελούν τον κορμό της ομάδας. Επίσης ενισχυθήκαμε με τη νίκη τη Ράτσικα που ήταν μια θέση που «πονούσαμε». Η Ελένη η Προκοπίδου επίσης είναι μια πολύ καλή παίκτρια με ιστορία στο χάντμπολ. Το φυτώριο μας επίσης είναι καλό σαν υλικό και υπολογίσημο. Γνωρίζω τις παίκτριες και από τις κορασίδες και από τις νεάνιδες και σκοπεύω να τις χρησιμοποιήσω. Ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ πάνω τους».

Το ρόστερ:

Προπονήτρια: Κουμιτσάρσκα Έλενα

α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Αρ. Φανέλας

Θέση

Ηλικία

Προηγούμενη ομάδα

ΡΑΤΣΙΚΑ ΝΙΚΗ ΤΦ 1997 ΠΑΟΚ
ΣΠΑΝΟΥ ΑΛΕΞΙΑ ΤΦ 2001 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΦ 2002 ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΝΤΑΝΤΙΡΑ ΕΛΕΝΗ ΤΦ 1999 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΧΑΡΙΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΦ 1998 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΞΤΡΕΜ 2001 ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΝΑΤΑΣΑ ΕΞΤΡΕΜ 1998 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΚΑΡΑΒΕΛΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ 1998 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ 2003 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ 1998 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΤΣΕΡΕΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ 2000 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕΡΙΦ.-ΕΞΤΡΕΜ 1990 ΠΑΟΚ
ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗ ΕΞΤΡΕΜ 1998 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΖΩΗ ΕΞΤΡΕΜ 1998 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΒΕΛΕΜ ΑΪΣΕ ΠΕΡΙΦ.-ΕΞΤΡΕΜ 1992 Α.Σ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ 2003 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΚΥΡΙΚΛΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΠΙΒΟΤ 2001 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΤΣΑΡΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΙΒΟΤ 2002 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦ.-ΠΙΒΟΤ 2003 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΚΟΥΚΛΟΤΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΤΡΕΜ 2003 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΜΑΝΑΒΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ 1998 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΠΙΒΟΤ 1994 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΛΙΟΥΚΑ ΕΛΕΝΗ ΕΞΤΡΕΜ 2002 HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΤΣΑΝΑΞΙΔΟΥ ΘΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ 2000 ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ