Connect with us

Αφιερώματα

ΑΕΠ Πανόραμα: Γιορτάζει τα 10 χρόνια

Αφιέρωμα στην Α1 γυναικών 2019-2020

Για την ομάδα του Πανοράματος φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Ο σύλλογος κλείνει 10 χρόνια ζωής και οι άνθρωποι του έχουν καταφέρει ειδικά τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζουν ένα σύνολο που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη κατηγορία.

Την περασμένη χρονιά η αλήθεια είναι ότι πολλά προβλήματα τραυματισμών άφησαν πίσω την ομάδα. Φέτος όμως είναι μια νέα χρονιά και το Πανόραμα εμφανίζεται ενισχυμένο. Στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει και παράλληλα να στηρίζεται στον κορμό του που αποτελείται από παίκτριες από τις ακαδημίες του.

Κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων, όταν και ξεκίνησε με 4 τμήματα ανάπτυξης, κατάφερε να τα αυξάνει χρόνο με το χρόνο και πλέον να έχει ακόμη και κατηγορία μίνι σε αγόρια και κορίτσια. Η γυναικεία ομάδα δημιουργήθηκε το 2010 και εδώ και πέντε συνεχόμενα χρόνια βρίσκεται σταθερά στην Α1 κατηγορία, έχοντας τροφοδοτήσει και τις Εθνικές ομάδες με συνολικά 11 αθλήτριες. Και στα αγόρια όμως έχει 5 αθλητές στα κλιμάκια.

Επιπλεόν, η ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις (Panorama Street Handball, Hortiatis Street Handball, Διεθνές τουρνουά ΦΙΛΙΑ), μουσικές συναυλίες (Θ. Παπακωνσταντίνου, Balkan & Πόντος), κοινωνικές εκδηλώσεις (Φιλανθρωπικός αγώνας για τη «Λάμψη»), συμμετέχει σε επιστημονικά ερευνητικά project του ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ. 

Βασικοί χορηγοί ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη. Πλειάδα τοπικών επιχειρήσεων και επαγγελματίες της περιοχής, στηρίζουν το εγχείρημα. Επίσης, στήριξη υπάρχει και από τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτετζίδη. Βέβαια ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι το γηπεδικό και ελπίζει πως η Δημοτική Αρχή θα βοηθήσει στην επίλυσή του. Υπάρχει οξύ γηπεδικό πρόβλημα που περιορίζει την απήχηση του αθλήματος στη περιοχή που δραστηριοποιείται ο σύλλογος. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την παραπάνω προβολή του αθλήματος. 

Τα πάρε-δώσε: 

Ήρθαν: Νίκη Ράτσικα, Κοτσιμάνη, Ευσταθιάδου, Προκοπίδου, Βέλεμ, Χαραλαμπίδου, Τσαναξίδου.

Έφυγαν: Μπελμέζοβα, Σεβδίλη, Καβαζοπούλου.

Η προπονήτρια:

Έλενα Κουμιτσάρσκα: «Έχω την τύχη να βαδίζω στα παλιά δεδομένα, διότι αν δεν έχει κάτι πίσω σου δεν μπορείς να χτίσεις κάτι. Μπορώ να βασιστώ σε παίκτριες που έχουν την εμπειρία της κατηγορίας και παίζουν τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια και αποτελούν τον κορμό της ομάδας. Επίσης ενισχυθήκαμε με τη νίκη τη Ράτσικα που ήταν μια θέση που «πονούσαμε». Η Ελένη η Προκοπίδου επίσης είναι μια πολύ καλή παίκτρια με ιστορία στο χάντμπολ. Το φυτώριο μας επίσης είναι καλό σαν υλικό και υπολογίσημο. Γνωρίζω τις παίκτριες και από τις κορασίδες και από τις νεάνιδες και σκοπεύω να τις χρησιμοποιήσω. Ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ πάνω τους».

Το ρόστερ:

Προπονήτρια: Κουμιτσάρσκα Έλενα

α/αΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Αρ. Φανέλας

Θέση

Ηλικία

Προηγούμενη ομάδα

ΡΑΤΣΙΚΑ ΝΙΚΗ ΤΦ1997ΠΑΟΚ
ΣΠΑΝΟΥ ΑΛΕΞΙΑΤΦ2001HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΣΟΥΜΕΛΑΤΦ2002ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΝΤΑΝΤΙΡΑ ΕΛΕΝΗΤΦ1999HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΧΑΡΙΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑΤΦ1998HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΕΞΤΡΕΜ2001ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΝΑΤΑΣΑΕΞΤΡΕΜ1998HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΚΑΡΑΒΕΛΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ1998HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΝΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ2003HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ1998HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΤΣΕΡΕΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ2000HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗΠΕΡΙΦ.-ΕΞΤΡΕΜ1990ΠΑΟΚ
ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗΕΞΤΡΕΜ1998HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΖΩΗΕΞΤΡΕΜ1998HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΒΕΛΕΜ ΑΪΣΕΠΕΡΙΦ.-ΕΞΤΡΕΜ1992Α.Σ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΥΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ2003HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΚΥΡΙΚΛΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΠΙΒΟΤ2001HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΤΣΑΡΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑΠΙΒΟΤ2002HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΠΕΡΙΦ.-ΠΙΒΟΤ2003HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΚΟΥΚΛΟΤΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗΕΞΤΡΕΜ2003HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΜΑΝΑΒΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ1998HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥΠΙΒΟΤ1994ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΛΙΟΥΚΑ ΕΛΕΝΗΕΞΤΡΕΜ2002HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΤΣΑΝΑΞΙΔΟΥ ΘΑΛΕΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ2000ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

More in Αφιερώματα