«Ακόμα δεν το έχω πιστέψει…»

Πέρασε στη Γερμανία εννιά ολόκληρα χρόνια, τα οχτώ από αυτά (2005-2013) στην Μέλσουνγκεν και μάλιστα έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η μοίρα τον έφερε την φετινή τελευταία του χρονιά αντιμέτωπο με την φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στην Μέλσουνγκεν στην κλήρωση των «32» του ΕΗF Cup.

Ο Γρηγόρης Σανίκης μίλησε στο e-handball για τα… παιχνίδια της κληρωτίδας, αλλά και αυτά που θα παίξουν οι «ερυθρόλευκοι» με τον Γερμανικό σύλλογο.

«Ακόμα δεν το έχω πιστέψει. Είμαι ζαλισμένος… Η ζωή είναι περίεργη καμία φορά. Δεν το περίμενα με τίποτα ότι θα συμβεί αυτό. Στην τελευταία μου χρονιά ως αθλητής, στα τελευταία μου πιθανότατα ευρωπαϊκά παιχνίδια να επιστρέψω ως αντίπαλος στο Μέλσουνγκεν. Η αλήθεια πως είμαι πολύ φορτισμένος και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Αφενός γιατί ίσως είναι από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που θα μπορούσαμε να έχουμε, αφετέρου δε χαίρομαι που θα επιστρέψω σε ένα μέρος που ουσιαστικά έχτισα την καριέρα μου και με τόσους πολλούς φίλους, όπως η αγαπημένη Μπάρμπαρα Μπράουν, ιδιοκτήτρια, πρόεδρος, αφεντικό της ομάδας, που λατρεύει το άθλημα», ήταν η πρώτη αντίδραση του 39χρονου περιφερειακού.

Όσο για το αγωνιστικό σκέλος: «Έχω μάθει στην ζωή μου να είμαι ρεαλιστής. Ακόμα και για θαύμα να μιλούσαμε θα ήταν αισιόδοξο! Δεν έχω δει στο χάντμπολ σε αυτό το επίπεδο να γίνονται τέτοια θαύματα. Πρόκειται για μια ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει και να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο αυτή την στιγμή. Σαφώς είναι πιο δυνατή και πιο έτοιμη από τότε που έπαιζα εγώ. Βρίσκεται σταθερά στην πρώτη εξάδα του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο. Είμαστε απογοητευμένοι από την κλήρωση, αλλά μπάλα είναι και γυρίζει… Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αξιοπρεπείς, να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».