Αναβλήθηκε το final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών

Την απόφασή της να ακυρώσει το final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών που ήταν προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χάντμπολ.

Η απόφαση επιβεβαιώθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της EHF η οποία συστήθηκε την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προώθηση του γυναικείου χάντμπολ κατά τη σεζόν 2020/21.

«Ήμασταν πάντα σε πολύ στενή επαφή με την Ομοσπονδία Χάντμπολ της Ουγγαρίας, η οποία μας ενημερώνει τακτικά για περιορισμούς όσον αφορά, για παράδειγμα, διεθνή ταξίδια και τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος της EHF Michael Wiederer.

«Τους τελευταίους μήνες, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανέκαθεν ανέφερε ότι οι αγώνες θα παίζονται μόνο εάν μπορεί να διασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους εμπλεκόμενους. Εδώ πρέπει να προστεθεί ότι η διοργάνωση ενός EHF FINAL4 απαιτεί διαφορετική προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα σε σύγκριση με έναν αγώνα EHF Champions League.

Εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη σε ολόκληρη την Ευρώπη και ως εκ τούτου οι συνέπειες για ένα φεστιβάλ χάντμπολ μπροστά σε ενθουσιώδεις οπαδούς.

Ταυτόχρονα, πάντα ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους το συντομότερο δυνατό για να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και το μέγιστο της ασφάλειας του σχεδιασμού. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε αυτές τις αρχές », είπε ο Wiederer.