ΟΧΕ σε Χατζηιωάννου: «Από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει ασυλία για κανέναν»

Οχε λογότυπο

Μετά την επίθεση του γενικού γραμματέα του ΟΦΝΙ, Παντελή Χατζηιωάννου στην ομοσπονδία ενόψει του τελικού Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, η ΟΧΕ τοποθετήθηκε σχετικά, απαντώντας για το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ:

«Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος σε απάντηση της ανοιχτής επιστολής του Γενικού Γραμματέα του ΟΦΝΙ Παντελή Χατζηιωάννου στα ΜΜΕ, ανακοινώνει τα εξής:

Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό το μένος του κυρίου Χατζηιωάννου απέναντι στην Ομοσπονδία. Το μόνο που κάνει είναι να εφευρίσκει συνεχώς προβλήματα.

Δεν περιμέναμε όμως ποτέ να φτάσει στο σημείο να επιτεθεί με αυτό τον τρόπο και σε αυτόν τον χρόνο στην διοργανώτρια αρχή του αθλήματος, δυναμιτίζοντας το κλίμα ενόψει του τελικού του κυπέλλου γυναικών ΠΑΟΚ- ΟΦΝ Ιωνίας, χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.

Ο κ. Χατζηιωάννου γνωρίζει πολύ καλά ότι οι προτάσεις της Νέας Ιωνίας ήταν εκτός από καθυστερημένες και άτοπες.

Έγιναν προσχηματικά, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, νομίζοντας πως η απόρριψη τους θα του δώσουν άλλοθι για τις απαξιωτικές εκφράσεις κατά της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Πως αλλιώς μπορούμε να εξηγήσουμε την «πρόταση» για διεξαγωγή του τελικού στην αίθουσα «Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ, όταν υπάρχουν αγώνες τόσο το Σάββατο (ΑΕΚ- Ντράμεν για το Tσάλεντζ Καπ), όσο και την Κυριακή (ΑΕΚ- Παναθηναϊκός για την Σούπερ Λιγκ) και κανείς από τον ΟΦΝΙ δεν φρόντισε να ελέγξει την διαθεσιμότητα της;

Πως αλλιώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την «πρόταση» για την Πάτρα, η οποία φιλοξένησε πέρσι τελικό, ενώ πλέον δεν καλλιεργεί γυναικείο χάντμπολ;

Αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας που θέτει ο κ. Χατζηιωάννου, είναι αβάσιμα και το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί από το πουθενά ένταση.

Μόνο ένας προκατειλημμένος μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, ειδικά μάλιστα όταν ο ΟΦΝ Ιωνίας έχει κερδίσει κύπελλο στο «PAOK Sports Arena» το 2015 με 2.000 κόσμο του ΠΑΟΚ, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Κύριε Χατζηιωάννου η λογική της δημόσιας διαβούλευσης ή της διαπραγμάτευσης με τα σωματεία για τον ορισμό της έδρας του τελικού είναι μια παρωχημένη διαδικασία που χρησιμοποιούσατε εσείς επί των ημερών σας στην Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία ούτε δημόσια διαβούλευση κάνει, ούτε συμφωνίες με τα σωματεία, ούτε βγάζει… μεζούρα να μετρήσει χιλιομετρικές αποστάσεις. Έχει άλλα πιο σοβαρά κριτήρια να λάβει υπόψη της.

Είναι αλήθεια ότι στα τελευταία επτά χρόνια, πέντε τελικοί διεξήχθησαν στην Βόρεια Ελλάδα, ένας στην Δυτική Ελλάδα (Άρτα) και ένας στην Νότιο Ελλάδα (Αθήνα).

Μόνο ως χιούμορ μπορούμε να εκλάβουμε τις εξηγήσεις που ζητάτε για τον ορισμό των πέντε τελικών στη Βόρεια Ελλάδα, όταν τους δύο εξ’ αυτών (2013, 2014) τους ορίσατε εσείς, ως Πρόεδρος της ΟΧΕ!

Μόνο που εσκεμμένα αποφεύγετε να αναφέρετε ότι οι τελικοί ήταν πετυχημένοι, οι περισσότεροι με τηλεοπτική κάλυψη και πως η ομάδα σας, ο ΟΦΝΙ, κέρδισε τους τέσσερις από τους πέντε που πήρε μέρος!

Κάνετε λόγο για έλλειψη σεβασμού από μέρους σας προς την Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Αλήθεια είναι αυτό!

Δυστυχώς δεν σέβεστε ούτε την Ομοσπονδία, ούτε τις αθλήτριες, ούτε τις Εθνικές ομάδες, ούτε γενικά το άθλημα, αλλιώς δεν θα τιμωρούσατε διεθνείς αθλήτριες επειδή εκπροσώπησαν την πατρίδα μας σε διεθνή επίσημη διοργάνωση που τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης των Ολυμπιακών Επιτροπών!

Δεν θα επιθυμούσατε να χάσουν την σεζόν και συνάμα τα παιχνίδια της Εθνικής Γυναικών με την αγωνιστική τους απραξία!

Δεν θα βάζατε θέμα ακόμα και για τα προνόμια που κέρδισαν οι αθλήτριες που μας χάρισαν τον μοναδικό παγκόσμιο τίτλο στο άθλημα!

Δεν θα πετούσαν στον κάδο απορριμμάτων άνθρωποι της ομάδας σας τα μετάλλια που τους απονεμήθηκαν μετά τον περσινό τελικό πρωταθλήματος ΠΑΟΚ- ΟΦΝΙ!

Δεν θα παίζατε τους τελικούς και τα μεγάλα παιχνίδια στο –ακατάλληλο- κλειστό της Νέας Ιωνίας, αλλά σε ένα γήπεδο καλύτερο που θα βοηθούσε στην προώθηση του αθλήματος.

Όπως πχ η αίθουσα «Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ που τώρα σας κάνει και την προτείνετε με χαρά, αλλά δεν σας κάνει για να την χρησιμοποιείτε ως έδρα σας και να προβάλετε το άθλημα.

Τέλος στην αναφορά ότι βρισκόμαστε πέντε ημέρες πριν την διεξαγωγή του τελικού και δεν ξέρετε τίποτα, σας απαντούμε τα εξής:

Εμείς φροντίσαμε να ανακοινώσουμε γήπεδο, ημέρα και ώρα τελικού, 8 ημέρες μετά το τέλος των ημιτελικών και 8 ημέρες πριν την διεξαγωγή του.

Φυσικά δεν καταφέραμε να σπάσουμε το… μυθικό και ακατάρριπτο… παγκόσμιο ρεκόρ που καταγράφηκε επί της προεδρίας σας το 2013, όταν δηλαδή ανακοινώσατε Τετάρτη τον τόπο τέλεσης του τελικού του κυπέλλου ανδρών ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, για να διεξαχθεί Κυριακή και στην Κέρκυρα!

Κύριε Χατζηιωάννου έχετε διατελέσει Πρόεδρος της ΟΧΕ, Αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων του 2011 και τα πεπραγμένα των διοικήσεων σας έχουν κριθεί, τόσο από τις Γενικές Συνελεύσεις, όσο και από τους συντελεστές του αθλήματος.

Επί πολλά χρόνια οι νεότερες διοικήσεις, αλλά και η πολιτεία με παρεμβάσεις της, πάλευαν να διορθώσουν τα… απόνερα των αποφάσεων σας.

Από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει ασυλία για κανέναν!»