Απόφαση-Σοκ!

Πρωτοφανής απόφαση στα χρονικά του Παγκόσμιου αθλητισμού φέρεται να έχει πάρει ο ΟΦΝ Ιωνίας, αναφορικά με τις διεθνείς αθλήτριες Ελένη Κερλίδη και Αλίκη Μακρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του συλλόγου τιμώρησε με 3 και 2 μήνες αποκλεισμό αντίστοιχα τις παραπάνω αθλήτριες, επειδή δεν συμμετείχαν στην προετοιμασία της ομάδας, αλλά προτίμησαν να εκπροσωπήσουν την χώρα μας με την Εθνική Γυναικών Beach Handball στα World Beach Games, μία επίσημη διεθνής διοργάνωση της Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών!

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Νέα Ιωνία δεν αρκείται στην τιμωρία των αθλητριών, αλλά ζητά με έγγραφο της από την Ομοσπονδία να μην κάνει δεκτό κανένα αίτημα μεταγραφής των αθλητριών στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δηλαδή να τους… κόψουμε και το χάντμπολ για ένα έτος,  κάτι που θα επιφέρει ζημιά και στην Εθνική Γυναικών σάλας που έχει επίσημες υποχρεώσεις και τον Mάρτιο και τον Μάιο.

Το αποκορύφωμα είναι ότι η διοίκηση της Νέας Ιωνίας σύμφωνα με πληροφορίες θέτει και θέμα προνομίων των διεθνών που κέρδισαν με την αξία τους ως Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες, όπως την εισαγωγή τους χωρίς εξετάσεις σε πανεπιστήμια της αρεσκείας τους, αφού η Κερλίδη θέλει και μπορεί βάσει νόμου να πάρει μεταγραφή λόγω σπουδών σε ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Οι δύο αθλήτριες ήταν μέλη της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Παράκτιους- Πάτρα 2019, τον περασμένο Αύγουστο.

Είναι απορίας άξιο πως άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με το άθλημα, από σημαντικά πόστα έλαβαν τέτοιες αποφάσεις και «χρησιμοποιούν» ουσιαστικά τις αθλήτριες που είναι τα «εξιλαστήρια θύματα» για τις διαφορές που έχουν με την Ομοσπονδία σχετικά με το Βeach Ηandball και όχι μόνο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλήτριες –που είναι ήδη εδώ και δύο μήνες σε σιωπηρή τιμωρία- δεν έχασαν κανένα επίσημο ματς της Νέας Ιωνίας, αφού η Ομοσπονδία είχε φροντίσει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει μετά την διοργάνωση της Ντόχα (11-16/10), στις 26 Οκτωβρίου!

Η μόνη ομάδα που αποδεδειγμένα είχε θέμα ήταν ο ΠΑΟΚ που αναγκάστηκε να παίξει χωρίς την Μούρνου σε ευρωπαϊκό κιόλας παιχνίδι (κόντρα στην ΖΟΡΚ στις 13/10), αλλά προς τιμήν τους οι άνθρωποι της ομάδας δεν έφεραν κανένα εμπόδιο στην αθλήτρια που ήθελε να βοηθήσει την Εθνική μας.

Η Νέα Ιωνία επικαλείται τον τραυματισμό της Κεπεσίδου στο EURO Beach Handball της Πολωνίας και έχει σηκώσει το… λάβαρο της επαναστάσεως κατά του Beach Handball και της Ομοσπονδίας.

Πράγματι η διεθνής τερματοφύλακας έμεινε καιρό εκτός λόγω τραυματισμού, πέρα από το ψυχολογικό και αγωνιστικό αντίκτυπο που είχε στην ίδια όλο αυτό, τις υπηρεσίες της στερήθηκε η Εθνική στις διοργανώσεις του Beach Handball που αν την είχε θα μπορούσε να διεκδικήσει και άλλα μετάλλια, η Εθνική σάλας στα ματς με Ισπανία και Ολλανδία (EURO 2020) και η Νέα Ιωνία στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όμως η Νέα Ιωνία είναι το τελευταίο σωματείο που θα έπρεπε να μιλάει για τραυματισμούς γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά είναι μέσα στον αθλητισμό, εξάλλου η συγκεκριμένη ομάδα έχει τα τελευταία χρόνια  πληγεί από πολλές ατυχίες και κρούσματα σοβαρότατων και επανειλημμένων τραυματισμών βασικών αθλητριών!

Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν, όπως συνέβη η ρήξη χιαστών της Αποστολίνας Δημητρίου στο χάντμπολ σάλας -που έπαιζε απλά για να είναι σε καλή φυσική κατάσταση-  και κινδυνεύει να χάσει το παγκόσμιο του Beach Handball, στο οποίο έχει αφιερωθεί αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια.

Από κει και πέρα επειδή καλό είναι να μην ξεχνάμε και επειδή στο άθλημα όλοι γνωριζόμαστε, για να φρεσκάρουμε την μνήμη κάποιων και για να μαθαίνουν και οι νεότεροι, ο Παντελής Χατζηιωάννου, ο νυν Γενικός Γραμματέας της Νέας Ιωνίας, ήταν από τους πρώτους παράγοντες του Beach Handball στην Ελλάδα!

Μάλιστα διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Beach Handball και ήταν μεγάλος υποστηρικτής του!

Και εκείνη την εποχή -όπως και σήμερα- το Beach Handball αντλούσε αθλήτριες από το χάντμπολ σάλας και συγκεκριμένα στο EURO της Δανίας το 2013 –με Πρόεδρο της ΟΧΕ και Γενικό Γραμματέα της Νέας Ιωνίας τον Παντελή Χατζηιωάννου- η Εθνική Γυναικών παρατάχθηκε με αθλήτριες που όλες έπαιζαν σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, μεταξύ αυτών Τσάκαλου και Κεπεσίδου, δηλαδή δύο πρωτοκλασάτες αθλήτριες της Νέας Ιωνίας.

Τότε όμως όχι μόνο δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα από την Νέα Ιωνία, αλλά στήριζε με κάθε τρόπο το Beach Handball κατεβάζοντας και ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!

Όλα αυτά τα θλιβερά και στα όρια του τραγελαφικού συμβαίνουν λίγους μήνες πριν η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Εθνική Γυναικών πάρει μέρος στο Παγκόσμιο της Πεσκάρα για να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Αντί δηλαδή να υπάρχει η αμέριστη στήριξη σε μια ομάδα που έχει κάνει υπερήφανο όλο το χάντμπολ και όλη την χώρα, που έφερε την μεγαλύτερη επιτυχία διαχρονικά στο άθλημα, κάποιοι προσπαθούν να την αποδομήσουν!

Ως ιστοσελίδα που είμαστε πάντα υπέρ των ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΟΜΑΔΩΝ και του ΕΘΝΟΣΗΜΟΥ περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την θέση της ΟXE, της Διεθνούς Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Συνδέσμου των Αθλητών και κάποιων άλλων που είναι κατ’ αλλά λαλίστατοι, αλλά στα θέματα που κάνουν «τζιζ» αφήνουν σε άλλους τις αποκλειστικότητες…