Αυγενάκης: «Τέλη Ιανουαρίου η ενίσχυση σε Σωματεία!»

«Στα τέλη Ιανουαρίου η επόμενη μεγάλη δόση στον αθλητισμό από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του Στοιχήματος» όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του στην Βουλή κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2023.

Ο κ. Αυγενάκης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην καθημερινή, αδιάκοπη ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού την τελευταία τριετία, που θα συνεχιστεί με την ίδια ουσιαστική δουλειά και την προσεχή χρονιά. Υπογράμμισε ότι «την τελευταία 3ετία έχουν δοθεί 303 εκατομμύρια ευρώ στον αθλητισμό, μέσω και της θέσπισης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης όλου του αθλητισμού από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, αλλά και των Έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας με προτεραιότητα στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων». Συμπλήρωσε ότι: «Και στα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου ακολουθεί η επόμενη μεγάλη δόση για την ενίσχυση Ομοσπονδιών και Σωματείων».

Παράλληλα (σε ότι αφορά το άθλημα μας, ανέφερε ότι στο ΟΑΚΑ θα κατασκευαστεί νέο κλειστό γυμναστήριο, που θα αποτελέσει το σπίτι της ξιφασκίας, του χάντμπολ και του τσιρλίντινγκ, ενώ δημιουργήθηκε νέα αίθουσα προπονήσεων και πολυχώρου για αθλήματα (χάντμπολ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο σάλας, γυμναστική) και πολιτιστικές εκδηλώσεις, δίπλα στην υπάρχουσα αίθουσα «Γ. Κασιμάτης».