Χειβιδόπουλος: «Προτεραιότητα η επιβίωση των σωματείων και του αθλήματος»

Δηλώσεις μετά την οριστική απόφαση του Δ.Σ της ΟΧΕ για την αναδιάρθρωση και τα συστήματα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλημάτων Τάσος Χειβιδόπουλος.

Σε αυτές αναφέρθηκε πως προτεραιότητα ήταν η επιβίωση των σωματείων και του αθλήματος και πως παράλληλα βρίσκονται σε συζητήσεις έτσι ώστε να βοηθηθούν τα σωματεία σε αυτήν την δύσκολη μεταβατική περίοδο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Το Δ.Σ. έλαβε σήμερα ομόφωνα πολύ σημαντικές αποφάσεις με βασική προτεραιότητα την επιβίωση των σωματείων και κατ’ επέκταση του αθλήματος. Η οικονομική κρίση απόρροια της πανδημίας, έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική πίεση σε όλους τους κλάδους, φυσικά και στον αθλητισμό, ειδικά στον ερασιτεχνικό. Η Ομοσπονδία είχε ξεκάθαρη θέση ότι για την φετινή σεζόν επιβάλλεται οι αναδιαρθρώσεις και τα συστήματα σε όλες τις κατηγορίες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα σωματεία- μέλη μας.
Διαπιστώσαμε τόσο από τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο που στείλαμε, όσο και από τις τηλεδιασκέψεις την περασμένη εβδομάδα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων ανησυχεί έντονα για τις οικονομικές συνθήκες.
Μειώσαμε λοιπόν σχεδόν κατά 50% τις μετακινήσεις,
άρα κατ’ επέκταση και τις διαμονές- διατροφές –που είναι τα βασικότερα έξοδα για τα περισσότερα σωματεία- δημιουργώντας ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια σε όλες τις κατηγορίες.
Επίσης είναι προς συζήτηση και με ποιους άλλους τρόπους θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα σωματεία σε αυτή την δύσκολη μεταβατική σεζόν».