«Χρονιά προόδου για το χάντμπολ»

Άνοιξε σήμερα στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ η αυλαία των World Beach Games.

Η Ελλάδα βρίσκεται εκεί με 16 αθλητές και αθλήτριες, έχοντας ως ναυαρχίδα την πρωταθλήτρια Κόσμου και Μεσογείου Εθνική Beach Handball Γυναικών.

Αρχηγός αποστολής είναι ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΧΕ και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ μίλησε στο e-handball.gr για την διοργάνωση, τις πρώτες εντυπώσεις και φυσικά το beach handball.

 

«Οι πρώτοι παγκόσμιοι παράκτιοι αγώνες είναι γεγονός.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει οργανώσει την αποστολή -όπως κάθε φορά- με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Ελληνική αποστολή αποτελείται από τρία αθλήματα, το beach handball, την beach πάλη και το θαλάσσιο σκι.

Η Εθνική μας ομάδα beach handball ξεκίνησε σήμερα νικηφόρα τις υποχρεώσεις της κόντρα στην Κίνα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια για την πετυχημένη πρεμιέρα που χάρισαν στην Ελλάδα μας.

Σε ότι αφορά την διοργάνωση οι εγκαταστάσεις είναι ολοκληρωμένες σε άρτιο βαθμό εδώ και καιρό.

Οι καιρικές συνθήκες είναι πραγματικά ένα θέμα, υπάρχουν μεγάλες θερμοκρασίες, αλλά δεν παύει να είναι το ίδιο στοιχείο ανταγωνισμού για όλους.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι το καλό κλίμα στην Ελληνική αποστολή, είναι μια ακόμα ευκαιρία οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες να διεκδικήσουν και να πετύχουν υψηλού επιπέδου διακρίσεις σε μια διοργάνωση που φιλοξενεί 13 αθλήματα, τα οποία ξεχωρίζουν για τον δυναμισμό τους.
Οι Ελληνικές ομάδες δεν είναι εδώ επειδή επιλέχθηκαν, αλλά επειδή προκρίθηκαν, πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης και αυτό έχει την δική του σημασία.

Σε ότι αφορά το χάντμπολ είναι πραγματικά μία χρονιά προόδου, εξάλλου και τα δύο χρυσά στους Μεσογειακούς Παράκτιους της Πάτρας από τις Εθνικές Γυναικών και Ανδρών, το επιβεβαιώνουν.

Είναι σημαντικό να καταλάβει όλη η οικογένεια του αθλήματος ότι μέσα από το beach handball δημιουργούνται όροι και προϋποθέσεις, ώστε η Ελλάδα να είναι συνεχώς στο προσκήνιο μέσα από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Η συζήτηση στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να αναγνωριστεί το beach handball ως ισότιμο με το χάντμπολ σάλας,  εξακολουθεί να υπάρχει, κάτι που ελπίζουμε και ευχόμαστε να αποφασιστεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Νομίζω ότι θα απολαύσουμε όμορφους αγώνες και με την ευχή να έχουμε μεγάλες νίκες και διακρίσεις για την πατρίδα μας».