«Δε σταματήσαμε να παλεύουμε ούτε λεπτό»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή, Γιώργου Ζαραβίνα στη συνέντευξη τύπου του αγώνα με την Μέλσουνγκεν.

«Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στην ομάδα της Μέλσουνγκεν για τις δύο νίκες και για την πρόκριση. Για εμάς ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση αυτά τα δύο παιχνίδια και έπρεπε να ανταπεξέλθουμε, να κρατήσουμε την ομάδα και την εικόνα του Ολυμπιακού σε υψηλό επίπεδο, όπως και του ελληνικού χάντμπολ.  

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών στην άμυνα και αν είχαμε λίγο πιο ξεκάθαρο προσανατολισμό κάποια στιγμή στην επίθεση, ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε μια ιστορική νίκη, έστω και με μισό γκολ απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Από την πολύ μεγάλη διάθεση των αθλητών και το «θέλω» οδηγηθήκαμε κάποιες φορές σε ατομικές ενέργειες που δεν είχαν την εξέλιξη για να παίξουμε λίγο πιο ομαδικά, να έχουμε λίγο περισσότερο υπομονή στην επίθεση και να βρούμε 2-3 γκολ ακόμα. Από εκεί και πέρα, θέλω να τονίσω τους ιδιαιτέρους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες, λόγω της παρουσίας του Γρηγόρη (Σανίκη), αλλά και άλλων παιδιών. 

Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία στην Γερμανία και να γνωρίζουν ότι πάντα στην Ελλάδα θα έχουν έναν καλό φίλο και να δούμε και κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια συνεργασία σε επίπεδο συλλόγων. 

Κλείνοντας, θέλω να κάνω ξεχωριστή αναφορά στον αρχηγό μας, ο οποίος μας έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση, έδειξε πραγματικά ότι είναι ο φύλακας άγγελός μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο που μας δίνει μεγάλη ώθηση για τους υπόλοιπους στόχους της χρονιάς». 

Για το αν είναι παρακαταθήκη αυτό το παιχνίδι: «Αν μου λέγατε πριν 3 χρόνια που δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα πως θα είχε αυτή την πορεία νομίζω ότι δεν θα ήταν στο μυαλό ούτε των πιο αισιόδοξων. Νομίζω πως αυτό που έχουμε καταφέρει, εκτός από τους τίτλους είναι να καθιερωθούμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Τα παιδιά έχουν ποτιστεί με αυτή την ιδέα. Είδατε ότι σήμερα δεν σταμάτησαν να παλεύουν λεπτό και αυτό είναι μια μεγάλη ικανοποίηση και για εμένα, αλλά και για τον κόσμο που τον έχουμε «αναγκάσει» να αγαπήσει αυτό το άθλημα και έρχεται να μας δει». 

Για το τι άλλαξε σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Άλλαξε ότι δεν είχαμε λίγο ακόμα καθαρό μυαλό και περισσότερη υπομονή στην επίθεση και φυσικά η απόδοση του τερματοφύλακά τους, ο οποίος μας οδήγησε σε πάρα πολλά χαμένα σουτ. Νομίζω ότι σήμερα ήταν ένα παιχνίδι των τερματοφυλάκων».