Δημητρούλιας και Παπασταμάτης στο ENWSI TV (video)

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα.

Δημήτρης Δημητρούλιας

«Από την ημέρα που κλήθηκα να μιλήσω με τον Σταμάτη Παπασταμάτη, κατάλαβα ότι πάμε να κάνω κάτι μεγάλο. Τότε εργαζόμουν στις γυναίκες του ΠΑΟΚ, τότε το άφησα γιατί είδα ένα δικό μου όραμα που θα μπορούσα να το υλοποιήσω. Ο πρώτος στόχος ήταν να πάρουμε τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό και η Ευρώπη θα έπονταν. Είχαμε κάνει μια σοβαρή πρόκριση επί της Ντράμεν. Το σπουδαίο είναι ότι πολύ νωρίς είπαμε ότι πάμε για ένα ευρωπαϊκό τίτλο και για αυτό είμαι πολύ περήφανος. Όχι απλά το είπαμε, αλλά το υλοποιήσαμε κιόλας. Δεν είναι ότι απλά χάσαμε παίκτες αλλά τους κορυφαίους μας και μάλιστα δύο από αυτούς στο αποκορύφωμα της φόρμας τους.

Αυτό το διήμερο τα παιδιά πήραν ρεπό. Την Κυριακή θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ. Ο χρόνος είναι ελάχιστος. Οι αθλητές μου έχουν συνηθίσει σε αυτό το συναισθηματικό πινγκ πονγκ αλλά φοβάμαι την πνευματική κόπωση. Να βάλουμε το κίνητρο του τρεμπλ μπροστά μας. Δεν έχει συμβεί ποτέ στην ΑΕΚ σε κανένα άθλημα. Είμαστε το φαβορί. Θα κάνουμε μια αξιοπρεπή και αξιέπαινη προσπάθεια για να φτάσουμε στον στόχο. Θα είναι ένας δύσκολος στόχος. Η δικιά μου η αγωνία είναι πάντα πως θα μάθει ο κόσμος το χάντμπολ. Ένα κομμάτι των φίλων της ΑΕΚ έχει γνωρίσει το άθλημα και να μας φωνάζει με το μικρό μας

Ο λόγος που βρέθηκα στην ΑΕΚ είναι γιατί είχα βρεθεί στον τελικό του 19, όλη αυτή η ατμόσφαιρα με έκανε να είμαι εδώ. Μέχρι στιγμής νομίζω ότι ο τρόπος που εξελίσσεται η ομάδα σε σχέση με τα δικά μου θέλω εναρμονίζονται πλήρως. Αν η ΑΕΚ στο μέλλον γίνει ένα σκαλοπάτι για μένα για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο θα είναι κάτι ευτυχές για μένα και για τον κ. Παπασταμάτη.

Αν το επόμενο καλοκαίρι μας βοηθήσει και η πανδημία θα κάνουμε πολλά δυνατά φιλικά και δυνατά παιχνίδια μέσα στη σεζόν αλλά δεν ξέρω αν το ελληνικό πρωτάθλημα θα μας το επιτρέψει. Αλλά μια συμμετοχή στο European League θα μας επιτρέψει να ανεβούμε άλλα δύο επίπεδα.  Θέλω να πω ότι τον ευχαριστώ που με βοήθησε με όλα τα μέσα για να υλοποιήσω ένα δικό μου όνειρο. Το ελληνικό χάντμπολ θα μας αμφισβητεί μέχρι να μας αναγνωρίσει. Αυτό σιγά -σιγά εμπεδώνεται και ότι οι τίτλοι δεν είναι τυχαίοι. Τους παίρνουμε γιατί είμαστε καλύτεροι. Είμαστε καθαρά στην φάση της αναγνώρισης από το σύνολο του αθλήματος».

Σταμάτης Παπασταμάτης

«Είμαι οπαδός της ΑΕΚ, την ομάδα την λατρεύω. Θέλω να κερδίζει η ΑΕΚ και στο σκάκι. Όταν μπήκα στο χώρο και ξεκίνησα να ασχολούμαι διοικητικά με το χάντμπολ, έπεσα σε βαθιά νερά.  Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα έφτανε αυτή η στιγμή γιατί στην ΑΕΚ υπάρχουν και οι εσωστρέφειες.  Κατάλαβα ποια πορεία έπρεπε να χαράξει το καράβι. Έγιναν λάθη αλλά το να φτάνεις στο γήπεδο και να ακούς το όνομα σου, αναγνωρίζουν την προσπάθεια σου αναγνωρίζουν το γεγονός ότι είσαι ειλικρινής μαζί τους και μια ώθηση για να ολοκληρώσω την προσπάθεια αυτή.

Θεωρώ ότι το τρεμπλ είναι ένας στόχος εφικτός. Η ιστορία θα γράψει αυτό που πρέπει αλλά η δική μου δουλειά δεν είναι τι θα πει η ιστορία, ίσως στο μέλλον να το σκεφτώ. Εμένα πάντα η επίτευξη η χθεσινή μου δημιουργεί την ανάγκη να σκεφτώ την στρατηγική ώστε να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια. Έχουμε πράγματα μπροστά μας. Το κυριότερο το γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να παίζει ευρωπαϊκό και να πάει στη Χαλκίδα. Καλά να είναι οι άνθρωποι αλλά υπάρχει ένα Γαλάτσι και έχει γίνει μουσική σκηνή.  Να πείσουμε την Πολιτεία στα έργα και όχι στα λόγια ότι πρέπει να γίνουν γήπεδα χάντμπολ. Καλώς γίνεται γήπεδο για τον Παναθηναϊκό, καλά κάνει και ο Ολυμπιακός με το Μελίνα Μερκούρη αλλά δεν γίνεται η ΑΕΚ να πηγαίνει στο Κασιμάτης να δίνει ένα σωρό λεφτά και να ψάχνει και πάλι για έδρα.

Το θεωρώ προσβλητικό να μην έχουμε ξεπεράσει τα 2.000 εισιτήρια. Τα πέντε ευρώ δεν ήταν ιδιαίτερα απαγορευτικό. Δεν μπορεί ο ΑΕΚτζής, δεν μιλάω μόνο για την ORIGINAL, να μην έχουμε μαζέψει 20, 30 χιλιάδες εισιτήρια. Με λυπεί ιδιαίτερα γιατί δείχνει ο ΑΕΚτζής δεν είναι κοντά στην ομάδα όπως θα έπρεπε. Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ αλλά που είναι η διαφορετικότητα. Δεν έπρεπε σε μια τέτοια προσπάθεια να είμαστε παρών. Η Κάρτα Φίλου πούλησε 10.000. Δηλαδή η ΑΕΚ είναι ένα σωματείο των 10 χιλιάδων. Αυτό είναι που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω.  Η ΑΕΚ έπρεπε να έχει πάνω από 100 χιλιάδες. Έτσι δείχνεις τη δύναμη σου. Έτσι έχεις και το δικαίωμα να απαιτείς.

Ο Υφυπουργός από την μεριά του έκανε μια δήλωση που αφορούσε το πρωτόκολλο βάσει του οποίου έγινε ο αγώνας. Είναι αλήθεια ότι αν έπρεπε να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο έτσι όπως ισχύει είναι μαθηματικώς βέβαια δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι τελικοί στην Ελλάδα. ή εφαρμόζεις ή δεν το εφαρμόζεις. Δεν γίνεται γιατί είναι μη ρεαλιστικό. Με βάσει τα ελληνικά δεδομένα ένας εγχώριος αθλητικός αγώνας πρέπει να γίνει με 80 άτομα. Αν λάβουμε πως οι δημοσιογράφοι ήταν πάνω από 50, οι αποστολές είναι 30 άτομα τότε πρέπει ο τελικός να γινόταν σε κάποια άλλη χώρα. Εκ της θέσεως του βρίσκεται σε μια άβολη θέση. Υπάρχει ένα παράλογο πρωτόκολλο και υπάρχει και η εικόνα. Έχω κατά καιρούς μιλήσει μαζί του θεωρώ πως είναι ένας άνθρωπος που έχει προσπαθήσει να βοηθήσει την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, δεν θα ήθελα να κρίνω την ανακοίνωση του. Θεωρώ πως δεν πρέπει να σταθούμε εκεί, να πάμε παρακάτω. Και η θέση η δική μας και της αστυνομίας και του Υφυπουργού ταλαιπωρείται από ανεφάρμοστα πρωτόκολλα και μη ρεαλιστικά. Ο υπεύθυνος διοργανωτής είναι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία η οποία δεν είχε κανένα παράπονο. Πήραμε τα συγχαρητήρια όλων για την ατμόσφαιρα. Και ο προπονητής της Ίσταντς μας είπε πως η συμπεριφορά ήταν υποδειγματική.

Στη Φιλαδέλφεια υπάρχουν προβλήματα για να γίνει το γήπεδο. Θέλει τουλάχιστον 5 στρέμματα. Αν αποκλειστεί ο Δήμος της Φιλαδέλφειας, οποιοδήποτε εγχείρημα είναι προς συζήτηση. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα ήθελα να τα θέσω υπόψιν για να εκθέσω ανθρώπους και καταστάσεις. Δεν είναι έντιμο απέναντι στην ΑΕΚ. Όλα τα υπόλοιπα σωματεία να έχουν προνομιακή μεταχείριση εκτός από την ΑΕΚ. Πρέπει σαν σωματείο να μπορούμε να καταλαβαίνουμε πως πρέπει να δείχνουμε την δύναμη μας για να αποκτάει οντότητα η ΑΕΚ. Με 1.500 e-ticket ποιος θα σε πάρει σοβαρά; Εγώ θέλω να είναι χρήσιμος όχι απλά αρεστός».