Δυνατά για το EURO K17 η Ελλάδα!

Μετά από από 4 EBT Masters (Κατερίνη 2006, Κέρκυρα 2009, Θεσσαλονίκη 2014 και 2016) η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει άλλη μία ακόμα μεγαλύτερη, το EURO Beach Handball Νέων-Νεανίδων (Κ17) στο αθλητικό κέντρο AvantGarde στην Καρδία Θεσσαλονίκης το διάστημα 20-23 Μαΐου 2021.

Ο φάκελος της υποψηφιότητας κατατέθηκε σήμερα στην ΕHF και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η Ελλάδα να αναλάβει την διοργάνωση με την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα καταφέρει να την πραγματοποιήσει, αφού ο προκριματικός όμιλος του ΕURO 2020  ανδρών – γυναικών που επρόκειτο να διεξαχθεί το καλοκαίρι στον ίδιο χώρο ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ισχυρές δυνάμεις του αθλήματος με 10 μετάλλια (5 χρυσά, 3 ασημένια, 2 χάλκινα) σε Εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Η ΟΧΕ συνεχίζει να πατάει πάνω σε μία πετυχημένη συνταγή στην συνδιοργάνωση με ιδιώτες (Avant Garde Sports Club) σε μία δοκιμασμένη εγκατάσταση.

Οι Εθνικές μας ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν εντός έδρας την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ17, αλλά συνάμα και να δημιουργηθούν νέες φουρνιές για το άθλημα της άμμου.