Είχε Άγιο ο διαιτητής του χάντμπολ Απόστολος Βαγγελτζίκης! Βγήκε αλώβητος από το μοιραίο τρένο…

«Ενα βαγόνι διαφορά… Σαν σε ταινία, συγκρουστήκαμε εκτροχιαστήκαμε, σπάσαμε τα τζάμια και πηδήξαμε στο κενό». Ρίγη συγκίνησης προκαλούν τα λόγια του διαιτητή Χάντμπολ (ΣΥΔΧΕΒΕ), Απόστολου Βαγγελτζική, από τη Θεσσαλονίκη, που επέβαινε στο τρένο του τρόμου της μοιραίας νύχτας.

Οι στιγμές που βίωσε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι επιβάτες μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ήταν δραματικές.

Τραγωδία, τοπίο θλίψης και απογοήτευσης.

Τα λόγια του και οι περιγραφές του, στο e-handball.gr μας σοκάρουν: «Ήμουν στο τρίτο βαγόνι που κρεμόταν στον αέρα. Στο φρενάρισμα πεταχτήκαμε όλοι από τα καθίσματα και στη σύγκρουση σπάσανε όλα μέσα και καταπλακώθηκε κόσμος. Από τη μια πλευρά είχαν σπάσει τα τζάμια και καιγόταν στα δυο μέτρα το βαγόνι που ήταν το κυλικείο. Πετάγονταν σπίθες, με το ζόρι αναπνέαμε. Για καλή μας τύχη βρήκαμε ένα σίδερο σπάσαμε το τζάμι και πηδήξαμε στο κενό, στα χόρτα. Στο βαγόνι επέβαιναν οικογένειες. Παιδιά που έκλαιγαν και φώναζαν, ηλικιωμένοι καθώς και νέα παιδιά γύρω στα 25. Όσοι καταφέραμε και βγήκαμε από το τρένο ζήσαμε από θαύμα. Οι εικόνες σοκαριστικές».

Ο Απόστολος Βαγγελτζίκης νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες βγήκαν καλές και πήρε εξιτήριο για το σπίτι του.

30 ώρες μετά και ο ίδιος ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει όλα όσα έζησε τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου.

Έναν οδυνηρό εφιάλτη που δυστυχώς δεν θα μπορέσει ποτέ να τον διαγράψει από τη μνήμη του. «Είμαι καλά και ευχαριστώ το Θεό που έζησα από αυτό το τραγικό δυστύχημα», μας λέει καταλήγοντας.