«Επένδυση» Διομήδη στο… Μέλλον

Η νέα στήλη του e-handball.gr, «Νέοι και Ωραίοι»,  σας παρουσιάζει αυτή τη φορά έναν ακόμα Νέο παίκτη του χάντμπολ, αυτή τη φορά από την ομάδα του Διομήδη Άργους.

Ο Παναγιώτης Μανασάκης, ετών 17, αγωνίζεται στο εφηβικό τμήμα της ομάδας του Διομήδη Άργους και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το άθλημα της χειροσφαίρισης σε ηλικία 12 ετών στον ίδιο σύλλογο που του χάρισε και την πρώτη του συμμετοχή στην Handball Premier.

Η αφορμή που τον ώθησε σε αυτό το άθλημα είναι όπως μας λέει ο ίδιος: «Λόγω ενός φίλου μου, ονόματι Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μου είχε προτείνει να ξεκινήσω το handball. Γενικότερα όμως, παρακολουθούσα το άθλημα αυτό από μικρότερη ηλικία και μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Έτσι παρακινήθηκα και ξεκίνησα».

Ο Παναγιώτης απαντώντας στην ερώτηση εάν πίστευε ότι θα έφτανε στο σημείο να έχει συμμετοχή στην Handball Premier σε τόσο μικρή ηλικία αποκρίθηκε ότι:

«Ήταν έναν όνειρο το οποίο έγινε ξαφνικά πραγματικότητα να παίζω
στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού χάντμπολ»

Στα 5 χρόνια που ασχολείται με το άθλημα της χειροσφαίρισης, ο ίδιος τονίζει πως η καλύτερη στιγμή «ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στην Α1 σε ένα παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, από το οποίο πήρα και τις πρώτες μου εμπειρίες από το πρωτάθλημα». Έκτοτε πολλές φορές έχει συμπεριληφθεί στην 16άδα της αντρικής ομάδας των «Λύκων».

Ως πρότυπο παίκτη ο νεαρός επισημαίνει ότι έχει τον André Lima, λόγω του ότι ο Πορτογάλος εξτρέμ του Διομήδη «έχει μεγάλη εμπειρία στο αγωνιστικό κομμάτι». Ταυτόχρονα, μας εξομολογείται πως «ως μέντορες μπορώ να ξεχωρίσω τον Θοδωρή Μπόσκο, Χρήστο Τσιγαρίδα, Αντώνη Δάσκαλο, Γιώργο Μαρκατάτο διότι με έχουν βοηθήσει αρκετά σε πράγματα εντός και εκτός γηπέδου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές μου που με εμπιστεύονται και τους συμπαίκτες μου για τη βοήθειά τους».

Επομένως, απορρέει από τα παραπάνω ότι η αντρική ομάδα του Άργους έχει «αγκαλιάσει» τα νέα παιδιά και τα στηρίζει στην προσπάθειά τους να εξελιχθούν.

Τέλος στο πως θα έβλεπε τον εαυτό του στο μέλλον ο 17 χρόνος αθλητής δηλώνει ότι: «Το μέλλον είναι μπροστά όποτε θα προτιμούσα να συνδυάσω το handball με τις σπουδές μου»

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο Παναγιώτης σημείωσε το πρώτο του γκολ στην Handball Premier:

Ο Παναγιώτης Μανασάκης αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Διομήδη
κόντρα στον Φαίακα Κέρκυρας 2/02/2020.