Έβδομη κατετάγη η Τυνησία

Την 7η θέση της Μεσογειάδας κατέκτησε η Τυνησία μετά την σημερινή της νίκη επί της Ρουμανίας με 20-19 (10-8, 6-6, 4-5). Οι Τυνήσιοι παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση, στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και κατέκτησαν το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ η Ρουμανία αντέδρασε βρήκες λύσεις επιθετικά αλλά η Τυνησία κράτησε τη διαφορά στο συνολικό σκορ. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, η ομάδα της Αφρικής ξεκίνησε δυναμικά με αποτέλεσμα να «κόψει» της ελπίδες της Ρουμανίας, Ακόμη και όταν οι Ρουμάνοι φάνηκαν να τους απειλούν, οι Τυνήσιοι είχαν την ψυχραιμία και πήραν τη νίκη. Η Ρουμανία με τη σειρά της κατέκτησε την 8η θέση του τουρνουά.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΤΥΝΗΣΙΑ 19-20 (8-10, 6-6, 5-4)

Ρουμανία (Σίτου): Πάσκα 1, Τσίρα 1, Βέρες 1, Ποπ, Μπρουχ, Σαμφιρέσκου, Σίτου 2, Κατόνα 3, Στανέσκου 1, Μπότε 1, Κράμερ, Βορντεϊάνου 1, Ντέντου 1, Παλ, Κοστέα 1, Αρντελεάν 6
Τυνησία (Ζαουάλι Ταχάρ): Ζαλάλι, Σνούσι 4, Μπουγκουέρα, Ελ Αγιάτσι 1, Τσέριφ, Μέντεμπ 1, Χαχάνα 1, Σμπούι, Μπουάλι 1, Σεγκάιερ 3, Κτιούι 2, Μπεν Σαλέμ 1, Μπεν Χασίν 2, Μπεν Χαμούντα 4, Άτια.
Διαιτητές: Μιούσικ, Τζουρασίνοβιτς, Δίλεπτα: 1-5, Πέναλτι 2/2 – 2/2

Αντρέι Μπερνίκου(βοηθός προπονητή Ρουμανίας): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι το σημερινό, δυστυχώς ηττηθήκαμε και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην Τυνησία για την νίκη της. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι για να είμαστε έτοιμοι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2021».

Ταχάρ Ζαουαλί (Προπονητής Τυνησία): «Νικήσαμε την Ρουμανία και νικήσαμε και καταλάβαμε τη 7η θέση. Μετά το ματς με την Σερβία εμφανιστήκαμε κουρασμένοι σωματικά και ψυχολογικά. Όμως καταφέραμε στη συνέχεια να επανέλθουμε στα επίπεδά μας. Στόχος μας είναι το Αφρικανικό κύπελλο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».