Γαλλία- Ελλάδα (2/5, 19:00)

Την τελευταία της πιθανότητα να προκριθεί στην τελική φάση του ΕURO 2022 θα διεκδικήσει αύριο (19:00- ΕHFTV) η Εθνική Ανδρών που αντιμετωπίζει στο Palais De Sports του Κρετέιγ την Εθνική Γαλλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται βαθμό ή βαθμούς, αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων στους άλλους ομίλους.

Το έργο της Εθνικής είναι εξαιρετικά δύσκολο απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου,  ωστόσο οι διεθνείς θέλουν να δείξουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, όπως έκαναν εξάλλου και στα παιχνίδια με Γαλλία και Σερβία στον Κορυδαλλό.

Για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στην 16αδα της Εθνικής Ανδρών ο 21χρονος περιφερειακός Θοδωρής Μπόσκος, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα με εξαίρεση την απουσία του Πέτρου Κανδύλα λόγω τραυματισμού.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε με προπόνηση την προετοιμασία της στο Κρετέιγ, κάνοντας Ανάσταση μέσα στο γήπεδο.

Η 16αδα της Εθνικής μας για τον αυριανό αγώνα αποτελείται από τους παρακάτω αθλητές:

Αραμπατζής, Τζηράς, Παπαδιονυσίου, Αραπακόπουλος, Μυλωνάς, Νικολαϊδης, Κοτανίδης, Τσίλης, Καραμπουρνιώτης, Μωραϊτης, Μάλλιος, Μπουκοβίνας, Ηλιόπουλος, Μπόσκος, Κωστακίδης, Δομπρής.

 

Δηλώσεις

«Δικαιούμαστε ένα… θαύμα»

Γιάννης Αρβανίτης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Χριστός Ανέστη με υγεία, εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτή η περιπέτεια που περνάμε. Δύσκολος αγώνας αύριο απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και μάλιστα στην έδρα της. Θα καταθέσουμε ψυχή και ελπίζουμε για το… θαύμα. Μέρες που είναι το δικαιούμαστε».

Χάρης Μάλλιος (αρχηγός Εθνικής): «Χριστός Ανέστη με υγεία σε όλο τον χαντμπολικό και μη κόσμο. Ήρθαμε εδώ για το τελευταίο ματς της προκριματικής φάσης. Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε που έχουμε έρθει, αλλά δεν φοβόμαστε, το αποδείξαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Οφείλουμε να καταθέσουμε όποια ενέργεια έχουμε, ώστε να διεκδικήσουμε έστω και την παραμικρή πιθανότητα. Δεν θέλουμε να χαλάσουμε την καλή γενικότερη εικόνα μας».

Θόδωρος Μπόσκος (διεθνής αριστερός ίντερ): «Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη. Έχουμε πολύ δύσκολο αγώνα, θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Η Γαλλία είναι το φαβορί, αλλά θα την κοιτάξουμε στα μάτια. Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά είμαι στην 16αδα της Εθνικής, θα προσπαθήσω να δώσω το 100% για την ομάδα».

 

Πρόγραμμα- Αποτελέσματα της Εθνικής Ανδρών

Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021
Ελλάδα- Γαλλία 31-40

Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021
Ελλάδα- Σερβία 25-27

Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου 2021
Κρετέιγ 19:00, Γαλλία- Ελλάδα (ΕΗFTV)

Η βαθμολογία του 1ου προκριματικού ομίλου
1. Σερβία 11 (6 αγώνες)
2. Γαλλία 7 (5 αγώνες)
3. Ελλάδα 4 (5 αγώνες)
4. Βέλγιο 0 (6 αγώνες)
*Το Βέλγιο έχει αποχωρήσει από την διοργάνωση