Για το 5Χ5 κόντρα στο Βέλγιο η Εθνική Ανδρών

Μετά τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023 και την εξασφαλισμένη πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει τα θετικά αποτελέσμα στους δύο εναπομείναντες αγώνες με Βέλγιο και Τουρκία.

“Μπορεί να εξασφαλίσαμε την πρόκριση μετά τις νίκες επί του Κοσόβου, όμως στην ομάδα υπάρχει κίνητρο και μάλιστα υψηλό για τους αγώνες με Βέλγιο και Τουρκία. Θέλουμε την πρωτιά του ομίλου, θέλουμε να κρατήσουμε την καλή εικόνα των νικών. Για εμάς είναι σημαντικό ακόμη και το απόλυτο των νικών στον όμιλο, διότι κάτι τέτοιο θα επιβεβαιώσει τα βήματα προόδου που κάνουμε” σχολίασε ο Πέτρος Κανδύλας και πρόσθεσε ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν λίγα χρόνια γνωρίσαμε ήττες που μας στοίχισαν και από το Βέλγιο και από την Τουρκία. Το να κερδίζουμε ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εμάς, αντιστοιχεί με το απαραίτητο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να ανέβουμε επίπεδο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος”.

Σχετικά με την προετοιμασία της Εθνικής, ο έμπειρος περιφερειακός υπογράμμισε ότι “με τις προσθήκες των παιδιών που επέστρεψαν στην ομάδα μετά τη νόσηση από τον covid-19, σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη πληρότητα. Ωστόσο δεν είναι εύκολο κάποιος που νόσησε να αποδώσει αμέσως στο μάξιμουμ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλοι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας κόντρα στο Βέλγιο και να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Καλούμε τον κόσμο να είναι στο πλευρό μας και να μας δώσει ώθηση”.

Η αποστολή της Εθνικής για τον αγώνα με το Βέλγιο αναμένεται να ανακοινωθεί το πρωί της Πέμπτης, πριν την τεχνική σύσκεψη του αγώνα.

Διαιτητές της αναμέτρησης με το Βέλγιο θα είναι οι Αυστριακοι Μπόλιτς και Χουριχ.

Για τους φιλάθλους και σε αυτό τον αγώνα θα υπάρχει δωρεάν είσοδος, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3.

To πανόραμα του ομίλου
1η αγωνιστική: Τουρκία – Κόσοβο 25-23, Βέλγιο – Ελλάδα 27-29
2η αγωνιστική: Ελλάδα – Τουρκία 24-20, Κόσοβο – Βέλγιο 28-28
3η αγωνιστική (5/1/2022): Τουρκία – Βέλγιο 30-25, Κόσοβο – Ελλάδα 20-21
4η αγωνιστική (8-9/1/2022): Βέλγιο – Τουρκία 37-28, Ελλάδα – Κόσοβο 26-25
5η αγωνιστική (12-13/1/2022): Κόσοβο – Τουρκία 26-24, Ελλάδα – Βέλγιο
6η αγωνιστική (15-16/1/2022): Βέλγιο – Κόσοβο, Τουρκία – Ελλάδα

Η βαθμολογία
1. Ελλάδα 8
2. Τουρκία 4
3. Βέλγιο 3
4. Κόσοβο 3
* Την πρόκριση στην επόμενη φάση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου.