Γούσιος: «Εφικτός ο στόχος για τελικό, δεν υπάρχουν περιθώρια λαθών»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Πάνος Γούσιος, μίλησε στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Χατζηδημητρίου στον OVER FM 104,9, μετά τη χθεσινή νίκη του Δικεφάλου του Βορρά επί του Αερωπού.

Αναλυτικά:

Για το συναίσθημα μετά από 4 μήνες: «Ήταν μεγαλύτερο διάστημα και από το καλοκαίρι, γιατί τουλάχιστον το καλοκαίρι παίζεις και φιλικά. Είχαμε και ρεπό την τελευταία αγωνιστική, οπότε είχαμε 4μιση μήνες να παίξουμε.  Ήταν ιδιαίτερη κατάσταση. Ήταν σημαντικό ότι ξεκινήσαμε προπονήσεις από τον Ιανουάριο. Το αρχικό πλάνο που περίμενε έγκριση ήταν για μέσα Φεβρουαρίου, μετά υπήρξε κάποια αμηχανία γιατί περιμέναμε την απόφαση. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν θετική γιατί ξέραμε ότι επιτέλους θα παίξουμε».

Για το ματς με τον Αερωπό: «Η ομάδα του Αερωπού είναι δυνατή. Έχει σταθερή παρουσία στις πρώτες θέσεις. Μπήκαμε αρκετά συγκεντρωμένοι στο ματς, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας. Κάναμε κάποια λάθη στις πρώτες κατοχές. Ωστόσο συνεχίσαμε με ένταση και καταφέραμε να πετύχουμε και κάποια εύκολα γκολ».

Για τη διατήρηση του κορμού: «Αυτός ήταν ο στόχος. Πάνω στην αβεβαιότητα κάποια αθλητές σκέφτηκαν να φύγουν, αλλά ο σύλλογος κατάφερε να κρατήσει τα παιδιά, γιατί ποντάρουμε στην ομοιογένεια που αποκτά το σύνολο, έστω και με αυτή την παύση. Μέρα με τη μέρα αποκτάμε μια αγωνιστική φιλοσοφία».

Για το αν βλέπει αλλαγές στις ισορροπίες στο πρωτάθλημα: «Για μας πρώτος στόχος ήταν να τερματίσουμε όσο γίνεται ψηλότερα. Να δημιουργήσουμε έναν κορμό που το καλοκαίρι να μην χρειάζεται να γίνει αυτό που έγινε πέρυσι, τόσο μεγάλες αλλαγές. Είχαμε μια επανεκκίνηση σχεδόν από το μηδέν. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

Για τις αλλαγές στο σύστημα του πρωταθλήματος: «Έτσι κι αλλιώς κάποια παιχνίδια θα ήταν πιο σημαντικά γιατί μεταφέρεις τους βαθμούς στην επόμενη φάση. Έχουμε μια ισοπαλία με τη Δράμα στον 1ο γύρο, οπότε και οι δύο δεν  μπορούμε να κάνουμε το απόλυτο των βαθμών. Το φαβορί για την τρίτη ομάδα δείχνει να είναι η Πυλαία και από το βάθος και μετά τη χθεσινή νίκη, οπότε παιχνίδια με Πυλαία και Δράμα έχουν μια άλλη βαρύτητα, έτσι όπως δείχνει η κατάσταση τώρα».

Για το αν βλέπει τον 1ο όμιλο: «Μπορεί αυτή τη στιγμή τα πρωταθλήματα να φαίνονται ότι είναι ξεχωριστά, αλλά στο τέλος θα ενωθούν οπότε όλοι παρακολουθούμε την κατάσταση και στον απέναντι όμιλο».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει ως στόχο τον τελικό του πρωταθλήματος: «Σίγουρα πάντα όσο υψηλότερα τόσο καλύτερα. Δεν θεωρώ ότι είναι ανέφικτος ο στόχος, απλά πρέπει να το δούμε παιχνίδι με το παιχνίδι, γιατί όπως είναι το σύστημα δεν υπάρχουν περιθώρια λαθών».