Η Ελλάδα διεκδικεί τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Νέων 2023 με τη Γερμανία!

Αναλυτικά η ενημέρωση από τον Υφυπ., κ. Λευτέρη Αυγενάκη:

Με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF), Χασάν Μουστάφα, αναπτύσσουμε πλέον σχέσεις φιλίας, πέρα από εκείνες της στενής συνεργασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.
Στη σημερινή μας συνάντηση, παρουσία του Προέδρου της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή, του Αντιπροέδρου, Στέφανου Σταμούλη και του Τεχνικού Συμβούλου Εθνικών Ομάδων, Παναγιώτη Τραϊκόγλου, συζητήσαμε για την αμέριστη διάθεση και στήριξη της Πολιτείας στις διεκδικήσεις ανάληψης Παγκοσμίων διοργανώσεων από τη χώρα μας, τόσο στη σάλα όσο και στην άμμο, έπειτα από την ματαίωση της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, λόγω της πανδημίας.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν πιθανότατα θετικότατες εξελίξεις, καθώς εξετάζεται η ελληνική πρότασή για να συνδιοργανωθεί, μαζί με την παγκόσμια υπερδύναμη, Γερμανία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 2023 στο Ηράκλειο. Πριν από 10 χρόνια, το 2011, ήμαστε –πάλι οικοδεσπότες της αντίστοιχης διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της υποψηφιότητας του Ηρακλείου (Δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου) για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023 ή 2025, ζητήσαμε τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων για το 2022.
Ο Πρόεδρος Μουστάφα, που όπως είπε -και δείχνει- θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του, ζήτησε τη συνδρομή μας για να αναπτυχθεί και στη χώρα μας το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Χάντμπολ στα Σχολεία», το οποίο έχει ήδη απευθυνθεί σε 50 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Τον διαβεβαίωσα ότι η αρωγή μας είναι δεδομένη και αποδέχθηκα την πρόσκλησή του για επίσημη επίσκεψη στην έδρα της IHF.
Επιπλέον, τον κάλεσα στο Ηράκλειο τούτο το καλοκαίρι για να ξεναγηθεί στα έργα για τα αθλήματα παραλίας στον Καρτερό, εκεί όπου σκοπεύουμε να διαμορφώσουμε τις ήπιες υποδομές για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπιτς Χάντμπολ.
Νωρίτερα, με τον Πρόεδρο Μουστάφα, παρευρεθήκαμε και χαιρετήσαμε τις εργασίες της 24ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ομάδων Χάντμπολ (FCH), που για πρώτη φορά δεν διοργανώθηκε στην Κολωνία, αλλά στην Αθήνα, με σημαντική συμβολή της ΑΕΚ, επ’ ευκαιρία και της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.
Στο FCH συμμετέχουν οι κορυφαίες 95 ομάδες από 39 χώρες, οι οποίες εκλέγουν τα όργανα και τους αντιπροσώπους τους που έχουν αποφασιστικό ρόλο και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
Τους διαβεβαίωσα ότι το ελληνικό χάντμπολ στηρίζεται απόλυτα από το Υφυπουργείο στις προσπάθειές του να αναπτυχθεί κι άλλο διεκδικώντας τη θέση του ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος και ότι σύντομα θα υπάρχουν ευχάριστα νέα για τη δημιουργία μιας σύγχρονης εγκατάστασης αποκλειστικά για το άθλημα, «σπίτι» και της Εθνικής ομάδας.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Φ.Σ Εθνικός Κοζάνης, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος