Η Πυλαία βρήκε τον…γιατρό της

Μπορεί να συνδυαστεί το χάντμπολ με την ιατρική; Όπως μας αποκαλύπτει ο Γιάννης Μπάτζιος με θέληση και όρεξη όλα γίνονται.

Από μικρή ηλικία βρισκόταν στις ακαδημίες της ΧΑΝΘ και συμμετείχε στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια «μετακόμισε» στον ΑΕΣΧ Πυλαίας και δείχνει πλέον ότι έχει ωριμάσει αγωνιστικά και είναι έτοιμος για…όλα.

Σίγουρα όμως με την επιλογή της σχολής που έκανε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να τα συνδυάσεις. Ο νεαρός είναι φοιτητής ιατρικής στα Ιωάννινα κάτι που όπως λέει και ο ίδιος ήθελε να κάνει από μικρός.

«Με την ιατρική είχα αποφασίσει να ασχοληθώ από μικρός. Μου είχε κεντρίσει από την αρχή το ενδιαφέρον και να είμαι ειλικρινείς η μητέρα μου, ούσα γιατρός, επηρέασε και αυτή λίγο την απόφασή μου», σχολίασε.

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να συνδυάσει την ιατρική με το χάντμπολ, αλλά και γενικά αν σκέφτεται να γίνει αθλητίατρος ανέφερε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να διαλέξω ειδικότητα. Εννοείται όμως πως με την δουλειά μου θα ήθελα να βρίσκομαι πάντα δίπλα στον αθλητισμό. Είναι δύσκολο να συνδυαστούν και τα δύο αλλά με θέληση και όρεξη όλα μπορούν να γίνουν».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο νεαρός πίβοτ έχει συνεχόμενη ανοδική πορεία τόσο από τα ηλικιακά πρωταθλήματα, με αποκορύφωμα την βράβευσή του από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδη (φώτο παρακάτω), ως καλύτερου αμυντικού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων στη Λιβαδειά το 2017, όσο και στην αντρική ομάδα της Πυλαίας τα τελευταία δύο χρόνια, εκεί όπου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του τεχνικού Πάνου Γούσιου και αποτελεί ένα από τα σημαντικά γρανάζια. Ειδικότερα, στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, εκεί όπου η Πυλαία πέτυχε ιστορική νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο 20χρονος αθλητής πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση τόσο επιθετικά πετυχαίνοντας 2 τέρματα, αλλά κυρίως αμυντικά όπου ήταν καθοριστικός σε αρκετές φάσεις.

«Η χρονιά που ήμουν τρίτη λυκείου ήταν η καλύτερη για μένα όσον αφορά τα ηλικιακά», τονίζει αρχικά. «Προσπάθησα να συνδυάσω το διάβασμα με τις προπονήσεις πράγμα που ήταν αρκετά δύσκολο. Όταν έφτασε όμως η ώρα αξιοποίησα την εμπιστοσύνη του προπονητή μου. Με την όρεξη που είχα τα τελευταία δύο χρόνια, με την σκληρή δουλειά αλλά και με την βοήθεια του προπονητή μου κατάφερα να κερδίσω μια θέση βασικού στην ομάδα».