Ιδανική πρεμιέρα για τη ΧΑΝΘ

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η ΧΑΝΘ στο νέο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών, με τη νίκη της απέναντι σε μία επίσης διεκδικήτρια της ανόδου. Ωστόσο ο αγώνας επισκιάστηκε από ένα άσχημο περιστατικό, τον τραυματισμό του Άκη Κυπραίου στο γόνατο στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους. Η σοβαρότητα του τραυματισμού του διεθνούς αριστερόχειρα θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες και αφου πρώτα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Στο αγωνιστικό σκέλος η παρουσία του Κοκώνη, έδωσε σεβαστή ποιότητα στη ΧΑΝΘ και αναμφίβολα είναι πολυτέλεια για την Α2 ανδρών. Σε συνδυασμό με την καλή παρουσία του τερματοφύλακα Μουρατίδη, το μεστό παιχνίδι του Βασιάδη, την αποτελεσματικότητα του Τζίνεβη στους αιφνιδιασμούς και την ευστοχία των Μπαϊρλή, Πατραμάνη, οι γηπεδούχοι επέβαλλαν το ρυθμό τους. Καθοριστικό χρονικό σημείο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους, όπου οι παίκτες της ΧΑΝΘ μετέτρεψαν το 11-10 του πρώτου μέρους σε 18-12 και απέκτησαν μία διαφορά ασφαλείας.

Για τους φιλοξενούμενους ο τραυματισμός του Κυπραίου ήταν ένα σοκ και άλλαξε όλα τα πλάνα του Αστέρη Τριανταφύλλου. Στο πρώτο μέρος ο ΓΑΣΚ πάλεψε αλλά στο δεύτερο δεν είχε επιθετικές λύσεις και άνοιξε η ψαλίδα της διαφοράς, σε σημείο τα τελευταία λεπτά να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα πεντάλεπτα: 3-3, 5-4, 8-7, 10-8, 11-9, 12-11 (ημχ), 15-12, 19-15,22-16, 26-16, 28-17, 32-19.
ΧΑΝΘ (Νασουμίδης): Μηλόπουλος, Μουρατίδης, Μπίλλιας, Εμμανουήλ, Μπαϊρλής 8, Πατραμάνης 7, Κουπαρανίδης, Βασιάδης 1, Τσαγκαράκης, Τζίνεβης 6, Μπόλας 1, Τσιρογιάννης 3, Γιαννακίδης, Κοκκώνης 4, Σαρηγιαννίδης 2, Κεσίδης.
ΓΑΣ Κιλκίς (Τριανταφύλλου): Στ. Φαχουρίδης 2, Μέγκας , Κυπραίος 1, Ιλερής 3, Αλ. Γιαβασίδης, Δ. Γιαβασίδης 4, Αρ. Φαχουρίδης, Π. Φαχουρίδης, Τοκατζόγλου 4, Βιολιτζής,Σακαλής, Βαφειάδης, Ιωαννίδης, Χρ. Μαυρόπουλος, Αν. Μαυρόπουλος 2, Δημάκης 1.
Διαιτητές: Λινάρδος – Νικολαΐδης. Δίλεπτα: 4-6. Πέναλτι: 2/3 – 3/4


Κοκώνης και Κυπραίος τα προηγούμενα χρόνια ήταν συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ. Σήμερα βρέθηκαν αντίπαλοι, με τον Κυπραίο όμως να τραυματίζεται στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους