Σταματιάδης: «Οι Εθνικές ομάδες είναι πάνω από όλους και όλα»

Σταματιαδης

Στην ανοδική πορεία που έχει το άθλημα του Beach Handball, στις επιτυχίες της Ελλάδας στις διεθνείς διοργανώσεις αλλά και στο γεγονός ότι η Ομοσπονδία είναι δυνατή και ισχυρή, στάθηκε σε  δηλώσεις που παραχώρησε κατά την άφιξη της Εθνικής ομάδας Beach Handball Γυναικών ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης.

«Ολοκληρώθηκε μία ανοδική πορεία τεσσάρων ετών της Εθνικής Γυναικών, ξεκινώντας από το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Παράκτιους της Πεσκάρα το 2015 και κορυφώθηκε με τρεις μεγάλες διοργανώσεις μέσα σε τρεις μήνες, όπου η Εθνική κατέκτησε χρυσή μεσογειακή νίκη και δύο εξαιρετικά πλασαρίσματα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά υπάρχει και συνέχεια, αφού του χρόνου το καλοκαίρι η ομάδα μας θα πάρει μέρος ως κάτοχος του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πεσκάρα.

Διαφαίνεται ότι beach handball είναι ένα ανερχόμενο άθλημα παγκοσμίως στο οποίο έχουμε την τύχη η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί. Σε όποια εκδοχή του χάντμπολ η Ελλάδα έχει εκπροσώπηση, η Ομοσπονδία οφείλει να στηρίξει και να επενδύσει.

Το ελληνικό χάντμπολ δεν έχει την πολυτέλεια να υπάρχουν διαφορετικές φωνές, οι οποίες να μην υποστηρίζουν το σύνολο του, αλλά μεμονωμένα κάποιες Εθνικές ομάδες ή εκδοχές του αθλήματος. Είμαστε δυνατοί και ισχυροί, όταν ομονοούμε, έχουμε ομοψυχία και στηρίζουμε συνολικά το άθλημα χωρίς… αστερίσκους, χωρίς… αν και εφόσον και χωρίς ότι… φαντάζεται ο καθένας στο μυαλό του. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στα κορίτσια της Εθνικής ομάδας και στις προπονήτριες τους για την διάκριση στην Ντόχα και φυσικά σε όλες τις αθλήτριες, τους αθλητές και τους προπονητές των Εθνικών μας ομάδων, που μας κάνουν υπερήφανους, κάθε φορά που αγωνίζονται με τα Ελληνικά χρώματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Εθνικές ομάδες πάνω απ’ όλους και απ’ όλα».