Connect with us

Έλληνες Εξωτερικού

Κοτανίδης: «Προσπαθώ να κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα- Μαζί μπορούμε να νικήσουμε»

Οι δηλώσεις του Κώστα Κοτανίδη στο e-handball.gr για την κατάσταση που βιώνει στην Ισπανία.

Μήνυμα αισιοδοξίας για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε έστειλε ο Κώστας Κοτανίδης από την Ισπανία και τη Σιουδάδ Ρεάλ -περιοχή 160 χμ νότια της Μαδρίτης- όπου και διαμένει τους τελευταίους οκτώ μήνες για λογαριασμό της Αλάρκος Σιουδάδ Ρεάλ. Ο διεθνής τερματοφύλακας εκτός από τις ευχαριστίες του στο σύστημα υγείας, αναφέρθηκε στο λόγο που δεν επέστρεψε στη χώρα μας, πώς ζει την κατάσταση, αλλά και πώς περνά την καθημερινότητα του, μένοντας στο σπίτι!

Αναλυτικά όσα ανέφερε

Αρχικά γιατί αποφάσισες να μείνεις στην Ισπανία και να μην γυρίσεις στην Ελλάδα;

«Η απόφαση μου να μείνω στην Ισπανία ήταν 100% συνειδητή, γιατί θεώρησα πιο ασφαλές να μείνω σπίτι μου από το να κάνω ένα τόσο μεγάλο ταξίδι βάζοντας σε κίνδυνο εμένα, αλλά και τους ανθρώπους που θα ερχόμουν σε επαφή στην Ελλάδα. Γιατί καλώς ή κακώς αυτήν την περίοδο είχαμε πολύ μεγάλη συμφόρηση σε όλα τα μέσα μεταφοράς και ιδιαίτερα στις πτήσεις».

Στην περιοχή που βρίσκεσαι πώς είναι η κατάσταση; Υπάρχουν κρούσματα; Τι ισχύει για την κυκλοφορία στους δρόμους;

«Γενικά στην Ισπανία η κατάσταση δεν είναι και τόσο καλή όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά για καλή μου τύχη βρίσκομαι σε μια περιοχή που έχει λίγα κρούσματα. Ο κόσμος είναι αρκετά συνειδητοποιημένος και προσπαθεί να τηρεί τη γραμμή που έχει δώσει η κυβέρνηση και να κυκλοφορεί μόνο και αν αυτό είναι απαραίτητο, δηλαδή για κάποια αγορά σε σούπερ μάρκετ ή σε κάποιο φαρμακείο. Μπορώ να σου επιβεβαιώσω με μεγάλη σιγουριά ότι η κινητικότητα στους δρόμους έχει μειωθεί πάρα πολύ. Το stay home τηρείτε κατά γράμμα».

Γενικά πώς το βιώνεις όλο αυτό;

«Η αλήθεια είναι ότι θέλοντας και μη η καθημερινότητα μου έχει επηρεαστεί, αλλά προσπαθώ να κάνω τα ίδια πράγματα που θα έκανα σε μια νορμάλ μέρα με τη μόνη διαφορά ότι δεν βγαίνω από το σπίτι. Θα κάνω την πρωινή μου γυμναστική, θα μαγειρέψω το φαγητό μου, θα δω τις σειρές μου, θα σερφάρω στο internet, θα έρθω σε επικοινωνία με συγγενείς και φίλους και εννοείται πως θα περάσω αρκετό από τον ελεύθερο μου χρόνο παίζοντας video games».

Πιστεύεις ότι μπορεί να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα κάποια στιγμή ή μάλλον η χρονιά είναι χαμένη;

«Το χάντμπολ είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, ασχολούμαι με αυτό τα τελευταία 18 χρόνια (πάει γέρασα κι εγώ) αλλά αυτή τη χρονική στιγμή θα πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, έως ότου περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος για την ανθρωπότητα με τις λιγότερο δυνατές απώλειες. Συνεπώς το τελευταίο που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

«Κλείνοντας θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να πω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και γενικά σε όλο το σύστημα υγείας που παλεύει ασταμάτητα για όλους εμάς και να προτρέψω τον κόσμο να μείνει σπίτι του, να περάσει εποικοδομητικό χρόνο με την οικογένειά του, να βελτιώσει την καθημερινότητα του με βάση τις ανάγκες και τις συνήθειες του και να τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Το ξέρω ότι δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά όσο πιο πιστά ακολουθήσουμε αυτό το πλάνο τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την επιδημία που λέγεται κορωνοϊός. Μαζί μπορούμε να νικήσουμε».

More in Έλληνες Εξωτερικού