Κροατία-Ισπανία το ζευγάρι του τελικού

Η Κροατία με την Ισπανία θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καθώς επικράτησαν χθες των Νορβηγία και Σλοβενία αντίστοιχα σε δύο συναρπαστικούς τελικούς.

Ισπανία – Σλοβενία 34-32

Τον έκτο τελικό της θα παίξει η Ισπανία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα απέναντι στην Κροατία, σε ένα παιχνίδι που θα είναι μια επανάληψη ουσιαστικά της φάσης των ομίλων, σε ένα παιχνίδι που είχε έρθει ισόπαλο με 22-22. Η Ισπανία στον τελικό της Κυριακής (17.30), καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια. Αν και στο πρώτο μέρος η Σλοβενία δεν απείλησε ουσιαστικά την Ισπανία, στο δεύτερο μέρος και ειδικά στα τελευταία λεπτά οι Σλοβένοι μείωσαν στο γκολ, όμως ο Ντουσαμπάεφ έδειξε ψυχραιμία κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση με δικό του γκολ.

Νορβηγία – Κροατία 28-29

Χρειάστηκαν δύο παρατάσεις προκειμένου να μάθουμε τον νικητή του ζευγαριού αυτού. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκειά του. Τελικά ο Μούσα ήταν αυτός που 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της δεύτερης παράτασης έδωσε την πρόκριση με δικό του γκολ στην Κροατία. Έτσι η Κροατία μετά το 2008 και 2010 φτάνει σε έναν ακόμα τελικό και ελπίζει στην κατάκτηση αυτού μετά από τις δύο χαμένες ευκαιρίες. Άλλωστε είναι το μοναδικό τρόπαιο που της λείπει.

Στο σημερινό πρόγραμμα στις 17.00 ώρα Ελλάδος Γερμανία και Πορτογαλία θα παίξουν για τις θέσεις 5-6, ενώ Σλοβενία και Νορβηγία θα αγωνιστούν στις 19.30 στον μικρό τελικό. Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για αύριο Κυριακή στις 17.30.