Λούκα Τσίντριτς: «Η υγεία είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα αυτή την στιγμή»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Βαρκελώνη μετά τη έξαρση του κορωναϊού στην Ισπανία, αλλά και την δυσκολία να παραμείνουν οι αθλητές σε καλή φυσική κατάσταση, μίλησε στο eurohandball.com ο αθλητής της Μπαρτσελόνα Λούκα Τσίντριτς.

Ο 26χρονος Κροάτης που μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2019 στην Καταλονία, μετρώντας από τότε 51 γκολ, αποτελούσε ένα από τα μεγάλα όπλα της ομάδας του μέχρι να διακοπεί η σεζόν.

Σχετικά με το πρώτο άκουσμα των νέων του κορωναϊού, ανέφερε: «Αρχικά σοκαριστήκαμε όλοι από τα νέα. Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Δεν είναι εύκολο, αλλά έχω να πω ότι η υγεία είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα αυτή την στιγμή. Τίποτα άλλο, όλοι πρέπει να μείνουμε σπίτι και να προστατεύσουμε εμάς και τους εαυτούς μας».

Σχετικά με το ψυχολογικό που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αθλητές, τόνισε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι και εύκολο. Όλοι μας πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί γρήγορα όλο αυτό και θα επιστρέψουμε στους αγωνιστικούς χώρους το συντομότερο δυνατό. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Το μόνο που μπορούμε είναι να παραμείνουμε ασφαλείς. Είναι ανάγκη να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο».

Τέλος σχολίασε το γεγονός των οδηγιών που έχουν από τον σύλλογο: «Από την ομάδα μας έχουν δώσει εξιδανικευμένο ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων το οποίο πρέπει να ακολουθούμε καθημερινά. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή την στιγμή μετά και το lockdown στην Βαρκελώνη. Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σε καλή φυσική κατάσταση όσο μπορούμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή».