Connect with us

Β' Ανδρών

Μάκης Μιχαηλίδης: «Δημιουργήσαμε τον ΑΟΚ από αγάπη προς τον αθλητισμό»

Διαβάστε όσα είπε σε συνέντευξή του ο προπονητής του ΑΟ Κοζάνης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Μιχαηλίδης στο e-ptolemeos.gr:

-Πότε ιδρύθηκε ο ΑΟΚ και από ποιους;

«Ο ΑΟΚ ιδρύθηκε το 2009 από φίλους γυμναστές με μπροστάρη εμένα, απόρροια της αγάπη μας για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το χάντμπολ».

 

-Τι σας  ώθησε να το κάνετε;

«Η αναστολή  λειτουργίας της ανδρικής ομάδας από τον Εθνικό Κοζάνης την εποχή εκείνη από μια πόλη που είχε συνδέσει το όνομα της με την ιστορία του αθλήματος μας ώθησε στο να γίνει η ομάδα».

 

-Αυτή τι στιγμή τι τμήματα έχει η ομάδα και πόσους περίπου αθλητές;

«Τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Β’  εθνικής με μεγάλη αξιοπρέπεια και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να κάνουμε το βήμα στην επόμενη κατηγορία Α2.

Ο σύλλογος έχει τμήματα στο Ανδρικό, Εφηβικό, Προπαιδικό α-β, Μίνι, Προμίνι και περίπου 60 αθλητές».

 

-Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστείτε. Πέρσι σας πρότειναν να πάτε στην Α2 αλλά αρνηθήκατε γιατί;

«Πέρσι δεν πήγαμε στην Α2 γιατί η πρόσκληση από ΟΧΕ ήταν καθυστερημένη μόλις 10 μέρες πριν την έναρξη και δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στα δεδομένα της κατηγορίας».

 

– Φέτος είστε κοντά. Θα το τολμήσετε γιατί βλέπουμε ομάδες να μη το κάνουν;

«Φέτος με τον ερχομό του Κωσταντίνου Χαντζιάρα στην ομάδα τόσο σαν παίκτη αλλά και προπονητή και με την βοήθεια κάποιων παιδιών από την Βέροια έχουμε φτιάξει ένα κορμό έμπειρων αθλητών και με την προσθήκη κάποιων φοιτητών αλλά και δικών μας παιδιών θα κάνουμε την προσπάθεια στα μπαράζ για άνοδο».

 

-Στα ηλικιακά τα τελευταία χρόνια πηγαίνετε στις τελικές φάσεις με πρόσκληση. Κάποιοι θα αναρωτιούνται γιατί το κάνετε;

«Στα ηλικιακά πήραμε μέρος τρεις φορές , μια στην ημιτελική φάση εφήβων στο Άργος κανονικά με μπαράζ, μια στην τελική φάση εφήβων στην Λειβαδιά μετά από μπαράζ και μια τρίτη  πάλι σε τελική φάση εφήβων στη Βέροια μετά από πρόσκληση. Το κάναμε γιατί η εμπειρία που αποκτήθηκε από τα παιδιά είναι μεγάλη, αλλά και να υπάρχει και η ένωση μας σε μία τελική φάση».

 

-Ο Εθνικός στις γυναίκες είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Η άποψη σου;

«Ο Εθνικός Κοζάνης είναι μια ιστορική ομάδα. Στις γυναίκες με την δουλειά που γίνεται θα έπρεπε εδώ και αρκετά χρόνια να είναι στην Α1».

 

-Πιστεύεις ότι μια πόλη μπορεί να έχει μια ομάδα σε άνδρες και μια σε γυναίκες σε υψηλές κατηγορίες;

«Πιστεύω πώς σε μία πόλη πληθυσμιακά όπως η Κοζάνη και εφόσον υπάρχει συνεργασία και καλή διάθεση χωράνε δύο ομάδες. Είναι καλό για το άθλημα αλλά και για τις ομάδες».

 

-Πως κρίνεις τη κατάσταση του χάντμπολ στην Κοζάνη αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα;

«Η κατάσταση των ομάδων φέτος είναι πολύ καλή και αυτό γιατί μας βοήθησε το γήπεδο της Λευκόβρυσης σε προπονήσεις των ομάδων.

Στην Ελλάδα εάν το επιτρέψουν η συνθήκες και οι μεγάλες ομάδες έχουν δικά τους γήπεδα πιστεύω ότι θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ιδιαίτερα φέτος έχουν ξεφύγει από τους άλλους και χτίζουν κάτι πολύ καλό . Θέλω όμως να αναφερθώ και στις ομάδες της επαρχίας Δράμας, Έδεσσας, Άργους, Κέρκυρας που δίνουν το παράδειγμα αλλά και κουράγιο σε όλους εμάς να προσπαθήσουμε».

 

– Κλειστό Λευκόβρυσης. Η άποψη σου για αυτό το στολίδι που έχει η Κοζάνη;

«Το κλειστό της Λευκόβρυσης έπρεπε να χτιστεί σε χώρο όπου θα υπήρχε τηλεθέρμανση. Τώρα θα πρέπει η δήμος να φέρει ένα αγωγό τηλεθέρμανσης ή να γίνει κάποια μελέτη με γεωθερμία ή φωτοβολταϊκά ώστε να γίνει αυτόνομο».

 

-Πιστεύεις ότι το χάντμπολ είναι ο φτωχός συγγενής των άλλων αθλημάτων;

«Το χάντμπολ είναι το ποιο αδικημένο άθλημα από θέμα προβολής αν και τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια από την ομοσπονδία και από την κρατική τηλεόραση να περάσει σε περισσότερο κόσμο. Είναι το άθλημα που έχει πάρει στοιχεία από όλα τα ομαδικά αθλήματα αλλά και πολλά ατομικά . Είναι πολύ θεαματικό γρήγορο και δυνατό αρκεί κάποιος να θέλει να το παρακολούθηση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός που στην υπόλοιπη Ευρώπη ακολουθεί σε θεαματικότητα το ποδόσφαιρο. Το μαρτυρούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και οι δορυφορικές τηλεοράσεις».

 

-Ο Α.Ο.Κ. μπορεί να περηφανεύεται και για ένα δικό του παιδί που παίζει στην Α1. Τον Τάσο Τσαμουρίδη;

«Πράγματι ο Τάσος είναι καταρχάς ένα καταπληκτικό παιδί πέρα από αθλητής ξεκίνησε αρχικά στο ΠΑΟΚ, μετά πήγε στην ΧΑΝΘ και φέτος πήρε μεταγραφή στον Φαίακα.

Δυστυχώς ενώ ήταν στο καλύτερο σημείο και η κλήση στην Εθνική ήταν δεδομένη είχε ένα σοβαρό τραυματισμό.

Επειδή όμως είναι παλικάρι και δεν το βάζει κάτω θα επιστρέψει πιο δυνατός και το εύχομαι εγώ όπως και όλος ο Α.Ο.Κ. τα καλύτερα».

 

«Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι στα δύσκολα αυτά χρόνια που βιώνουμε στο να υπάρχει μια ομάδα και να πορεύεται όπως ο ΑΟΚ δεν μπορεί να είναι δουλειά ενός ανθρώπου έτσι και εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και συνεργάτες αλλά ιδιαίτερα το άλλο μου μισό Κώστα Λαζαρίδη».

 

More in Β' Ανδρών