Μάλλιος: Οι συνθήκες είναι καλύτερες από ότι τις περίμενα»

Έχοντας αρχίσει ένα νέο αγωνιστικό κεφάλαιο στο Κόσοβο, την τρίτη χώρα που αγωνίζεται στο εξωτερικό, ο Χάρης Μάλλιος μίλησε στο e-handball.gr για την νέα του ομάδα την Μπέσα, γιατί αποχώρησε εκ νέου από την Ελλάδα, αλλά και τους στόχους των Κοσοβάρων.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ποια είναι η πρώτη σου εντύπωση από την ομάδα; 

«Μετά από ένα μήνα που βρίσκομαι εδώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος. Οι συνθήκες είναι καλύτερες από ότι τις περίμενα». 

Γιατί επέλεξες την Μπέσα; 

«Η επιλογή μου να παίξω φέτος στην Kh Besa Famgas ήταν πολύ συνειδητή και η καλύτερη που θα μπορούσα να κάνω. Με καλύπτει σε όλα τα επίπεδα». 

Γιατί δεν συνέχισες την καριέρα σου στην Ελλάδα και προτίμησες το εξωτερικό; 

«Φυσικά δεν ήθελα να ξαναφύγω στο εξωτερικό έπειτα από την επιστροφή μου μετά από τόσα χρόνια, όμως η συγκεκριμένη πρόταση αγωνιστικά και οικονομικά τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να σκεφτώ. Η ομάδα με εκτίμησε και μου το έδειξε». 

 Οι στόχοι σας; 

«Στόχοι είναι αδιαπραγμάτευτα η κατάκτηση του νταμπλ και η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Θα παίξουνε στο EHF CUP και βήμα-βήμα θα δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε». 

Κλείνοντας πρόσθεσε πως: «επειδή οι εποχές είναι περίεργες και όλα είναι ρευστά, εύχομαι να έχουμε όλοι μας μια υγιή και όμορφη αγωνιστική χρονιά η οποία θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί ομαλά. 

Η KH Besa Famgas έχει κατακτήσει 18 πρωταθλήματα, Κύπελλα 12 και καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη αποτελεί ο 2ος γύρος στο EHF Cup τις σεζόν 2014-2015 και 2015-2016 και στο Challenge Cup η φάση των «16» το 2013-2014. Επιπλέον, έδρα της ομάδας είναι το Sport Hall “Karagaci” 2.5οο θέσεων και βρίσκεται στην πόλη Peja, στη δυτική πλευρά του Κοσόβου.