Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη τηλεδιάσκεψη του ΣΥΠΧΕ

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Με επιτυχία διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (14/11) η πρώτη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος με κύριο θέμα τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊου στην υγεία μας, το άθλημα μας και γενικότερα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο ειδικός Αιματολόγος MD, MDsc, Στέργιος Παπαδημητρίου πρώην διεθνής αθλητής του χάντμπολ ανέλυσε με διεξοδικό και σαφή τρόπο όλα τα δεδομένα της επιστήμης που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε το άθλημα μας να επανέλθει σε κάποια λειτουργική κατάσταση.
Από την πλευρά της η Αθλητική Ψυχολόγος, Ευφροσύνη Μήτσιου, ανέπτυξε το θέμα

«Αθλητισμός σε αναμονή. Πώς να θωρακιστούμε ψυχικά στη φάση της πανδημίας», παρουσιάζοντας με εύγλωττο τρόπο όλα τα ψυχολογικά προβλήματα που εμφανίζονται σε αθλητές-τριες και προπονητές από την περίοδο αδράνειας που διανύουμε.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ RINCK CONVENTION MASTER COACH
Την διαδικτυακή συνάντηση χαιρέτησε ο Προέδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη περιπέτεια υγείας που έζησε καθώς νόσησε από κορονοϊο ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας που έχουν επηρεάσει και το άθλημα του χάντμπολ.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του προγράμματος «Rinck Convention Master Coach» Γιάννης Βαρελτζής, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα υπάρξουν στο πρόγραμμα εξαιτίας της πανδημίας, με τον Ιούλιο να είναι ο επικρατέστερος μήνας διεξαγωγής του.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ, Δημήτρης Σκάρλος, παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες ενώ αναφέρθηκε και στα νέα γραφεία του Συνδέσμου που λειτουργούν πλέον στο ΣΕΦ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ακολούθησε εκτενής ανταλλαγή απόψεων των προπονητών όπου οι προπονητές – μέλη του συνδέσμου μας αναζήτησαν τρόπους για τη λειτουργία των αγωνιστικών και αναπτυξιακών τμημάτων των Σωματείων στην περίοδο της καραντίνας αλλά και μετά από αυτήν.

Ο ΣΥΠΧΕ διεκδικεί και θα διεκδικεί την επιστροφή στην όποια προπονητική αρχικά αλλά και αγωνιστική δραστηριότητα με κάθε τρόπο. Όμως ως επιστημονικός φορέας δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς δεδομένα και χωρίς επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις. Γι’ αυτό και σε κάθε περίπτωση σέβεται και ακολουθεί τις οδηγίες και αποφάσεις των ειδικών όπως αυτές εκφράζονται από την Πολιτεία.

Ακόμη δηλώνει ανοικτός σε όποια συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς του αθλήματος, με σκοπό την ορθολογική προσπάθεια επανεκκίνησης συνολικά του αθλήματος μας, μακριά από ανούσιες κορώνες, με πλάνο και δράσεις, όπως έγινε και στην προηγούμενη καραντίνα και με σύμπνοια όλων των παραγόντων του αθλήματος. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, αυτή τη δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται αντοχές και θεσμοί, δεν θα εξυπηρετούσε το κοινό συμφέρον. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κι αυτόν τον σκόπελο.