Μεγάλη πρόκριση για τον Παρνασσό στους «32» του European Cup

Μεγάλη πρόκριση στους «32» του European Cup πήρε ο Παρνασσός Στροβόλου που απέκλεισε τη Raimond Sassari, η οποία είναι αήττητη στο ιταλικό πρωτάθλημα μετά από εννιά αγώνες. Η κυπριακή ομάδα μπορεί να έχασε στον δεύτερο αγώνα με 28-27, όμως χάρη στη νίκη της με 29-25 στην πρώτη αναμέτρηση πανηγύρισε για δεύτερη φορά την είσοδό της στις 32 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Οι αγώνες των «32» θα γίνουν από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (25/11). 

«Είναι μια ιστορική πρόκριση για τον Παρνασσό και το χάντμπολ στην Κύπρο, απέναντι σε μια τεράστια ομάδα. Παλέψαμε, μείναμε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος και προκριθήκαμε» δήλωσε μετά τον αγώνα ο πρόεδρος του Παρνασσού κ. Νικόλας Πίσσης. 

«Στόχος μας ήταν όσο περνάει η ώρα να αυξάνουμε τις πιθανότητες μας. Να βάλουμε το άγχος σε αυτούς. Έχουν δέκα φορές μεγαλύτερο μπάτζετ. Όσο περνούσε η ώρα, ήταν υπέρ μας. Είναι μια τεράστια πρόκριση απέναντι σε μια πλήρως επαγγελματική ομάδα 6-7 ξένους, που κάνει 10 προπονήσεις τη βδομάδα, σε αντίθεση με εμάς που κάνουμε 4-5. Συγχαρητήρια και στην Ανόρθωση για την πρόκριση» σημείωσε ο τεχνικός του Παρνασσού κ. Σάββας Ζωγράφος. 

Παρνασσός (Σ. Ζωγράφος) : Μιχαηλίδης 6, Στούμπης 6, Νικηφόρου 5, Παπακυπριανού 3, Εβδοκίμοφ 2, Δημοσθένους 2, Χριστοδούλου 2, Λάζαριν 1, Γιαννόπουλος, Χατζησωτηρίου, Κωνσταντίνου, Στυλιανού, Χατζηδάκις, Ταρτίος (τ), Ρούσσος (τ), Μακρής (τ). 

 

Πηγή: Cyprus Handball Federation