Μεσσήνης, Αργυροπούλου και Κεπεσιδου μιλούν για την πρόκριση της Εθνικής Γυναικών

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικος, Παναγιώτης Μεσσηνης και οι αθλήτριες Μαγδα Κεπεσιδου και Πέννυ Αργυροπούλου, μίλησαν για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στη Β’ φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2023.

Παναγιώτης Μεσσήνης (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Η άμυνα 5-1 και η Μάγδα ήταν τα δύο καθοριστικά στοιχεία που μας έδωσαν την πρόκριση. Όλα τα κορίτσια ήταν εκπληκτικά στο Β’ ημίχρονο με καθαρό μυαλό και μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο και ήμασταν προετοιμασμένοι ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε και πάλι ανατροπή. Μπορεί να χάσαμε πάλι κάποια σουτ, αλλά η ενέργεια και η θέληση των κοριτσιών κάλυψαν την όποια αστοχία είχαμε. Θέλω να πω ότι αυτή η γενιά χρειάζεται την προσοχή μας, αλλά περισσότερο θα πρέπει οι ίδιες οι αθλήτριες να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες τους. Κλείνοντας θέλω να πω ότι όλη η Εθνική ομάδα, οι αθλήτριες και προπονητές αφιερώνουμε την πρόκριση στη μνήμη της Μαίρης Ταράση, μία νέα κοπέλα που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή».

Μάγδα Κεπεσίδου (διεθνής τερματοφύλακας): «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκαμε συγκεντρωμένα και ειδικά σήμερα που ξέραμε τον αντίπαλο θα έπρεπε να το είχαμε κάνει. Πήραμε την πρόκριση με ένα μέτριο παιχνίδι από μέρους μας και αυτό είναι σημαντικό. Αν ήμασταν πνευματικά πιο έτοιμες θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί ευκολότερα. Θα ήθελα να αναφερθώ στην πολύ ωραία αθλητική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Βόσνιοι φίλαθλοι που πιστεύω ότι βοήθησε στο να γίνει δύο ανταγωνιστικά παιχνίδια».

Πέννυ Αργυροπούλου (διεθνής πίβοτ): «Δεν κάναμε το ξεκίνημα που θα θέλαμε. Υποπέσαμε σε πολλά λάθη κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτυχώς στα κρίσιμα σημεία βρήκαμε το ρυθμό μας και πήραμε την πρόκριση που τόσο πολύ επιθυμούσαμε. Οφείλουμε να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας, ώστε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένες για τη Β’ φάση των πλέι οφ των Απρίλιο».