Μεσσήνης: «Είναι ένα βουνό που πρέπει να ανέβουμε»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Μεσσήνη:

«Η εικόνα σήμερα ήταν εν μέρει αναμενόμενη γιατί ξέρουμε ποια είναι η Ολλανδία. Μπορούμε όμως να πούμε ότι στο πρώτο ημίχρονο οι κοπέλες είχαν ένα αδικαιολόγητο βάρος. Ένα μεγάλο άγχος, ίσως επηρεασμένες και από το σκορ στη Γερμανία. Είχαμε 9 λάθη και μόλις ένα φάουλ. Μπήκαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ένα άλλο πρόσωπο.

Προφανώς δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες, στο δεύτερο ημίχρονο όμως είδαμε κάποια πράγματα. Οι αθλήτριες είναι οι τελευταίες που ευθύνονται για αυτή την χαοτική διαφορά που υπάρχει με αυτές τις ομάδες, όλοι οι υπόλοιποι που δουλεύουμε για το άθλημα έχουμε την ευθύνη, με πρώτο εμένα που έχω την μεγάλη ευθύνη και πρέπει με τον συνεργάτη μου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε σιγά σιγά να μειώνεται η ψαλίδα με αυτές τις ομάδες.

Σε τρία χρόνια μπορούμε με πολλή δουλειά να διεκδικήσουμε μία πρόκριση στο ΕURO 2024. Οι μεγάλες ομάδες κάνουν 300-350 προπονήσεις και εμείς κάνουμε 100-150. Είναι ένα βουνό που πρέπει να ανέβουμε, αλλά με διάθεση από όλους και από τις αθλήτριες μπορούμε να τα καταφέρουμε».