Μεσσήνης: «Στόχος μας η πρόκριση στο Euro 2024»

Ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας στο Χάντμπολ γυναικών Παναγιώτης Μεσσήνης μίλησε στον Over FM και τον Κώστα Χατζηδημητρίου για τα επερχόμενα παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2024.

Αναλυτικά:

Για το πως εξελίσσεται η προετοιμασία για τα Προκριματικά: «Η προετοιμασία κυλάει πολύ καλά. Δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα. Το καλό είναι ότι φέτος έχουμε παίξει δύο αγωνιστικές στο Ελληνικό Πρωτάθλημα οπότε οι κοπέλες είναι πιο έτοιμες. Τον Μάρτιο που παίξαμε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι κοπέλες ήταν σε κατάσταση μετά από πεντάμηνη καραντίνα. Τώρα είμαστε πιο έτοιμοι μπορώ να πω ώστε να δώσουμε δύο πολύ δυνατά παιχνίδια».

Για την παρουσία της εθνικής ομάδας στο Ηράκλειο: «Είναι όντως ένα κίνητρο για να μπορέσει ο κόσμος της Κρήτης να δει το γυναικείο χάντμπολ. Μετά θα έρθει και το αντρικό. Έτσι θα δώσουμε ένα κάλεσμα στον κόσμο του Ηρακλείου να έρθει να μας τιμήσει τηρώντας όλα τα μέτρα. Θα είναι ένα όμορφο γήπεδο θα είναι χαντμπολικό».

Για την απουσία της Ανθής Ζυγούρα από την αποστολή: «Έχουμε δύο σοβαρές απουσίες. Αυτή της Ανθής Ζυγούρα και της Λαμπρινής Τσάκαλου. Δεν είναι 100% έτοιμη και για αυτό δεν την επέλεξα στην αποστολή. Πάγια μας τακτική στην ομάδα είναι να έρχεται όποιος είναι 100% έτοιμος».

Για το τι περιμένει από τα προκριματικά του Euro 2024: «Αυτή είναι η ουσία. Γι αυτό πρέπει να συζητήσουμε περισσότερο. Η εθνική ξέρουμε σε ποια θέση είναι στην Ευρώπη και στον κόσμο. Έχουμε ένα πλάνο από το 2020 το οποίο φρέναρε ο κορονοϊός αλλά τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε. Βάλαμε έναν στόχο να προκριθούμε στην τελική φάση του Euro 2024. Εμείς είμαστε στο νούμερο 28 και η Λευκορωσία ανάμεσα στις θέσεις 14-15. Είναι από τις καλύτερες ομάδες. Ξεκινάμε με στόχο την πρόκριση».