Μισός αποκλεισμός για την Κύπρο

Η Κύπρος έκανε την πρώτη της ήττα στον ένα από τους δύο αγώνες νοκ άουτ με το Βέλγιο στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022.

Το σκορ 24-7 σε μία εμφάνιση που δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των αθλητών του Αντρέου, ενώ η κούραση από τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2021 ήταν εμφανής.

Η αναμέτρηση δόθηκε στο Χάσελτ και το γήπεδο Sporthal Alverberg.

Στο πρώτο μέρος, το σκορ κρατήθηκε ιδιαίτερα χαμηλό και η Εθνική ομάδα του Βελγίου πέτυχε συνολικά 13 τέρματα έναντι των 3 που κατάφερε να βάλει η Κύπρος.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κράτησαν την διαφορά ασφαλείας των 10 γκολ που είχαν διαμορφώσει και συμπλήρωσαν ακόμα 14, κάνοντας το τελικό 24-7.

Πρώτος σκόρερ για τον Βέλγιο ο D’ Hanis, ο οποίος έστειλε 6 φορές την μπάλα στα δίχτυα, ενώ για την Κύπρο ο Ιωάννου Ανδρέας έβαλε 3 γκολ.

Βέλγιο – Κύπρος 24 – 7

Βέλγιο: Lettens, Ooms 2, Danesi 5, Serras 1, Robyns 2, Plessers, Braun 3, Denert, Danse, Vancosen 2, Regnier 1, Bolaers, D’ Hanis 6, Colman 2, De Beule, Glesner

Κύπρος: Νούνγκοβιτς, Χρυσάνθου, Αργυρού Ι., Κριτικός, Ιωάννου Ανασ., Στυλιανού 1, Κεραμίδας, Χριστοδούλου, Ιωάννου Κ. 1, Αργυρού Χ., Τζουβάς 1, Χαραλάμπους, Κυπριανού 1, Ιωάννου Αν. 3, Μηνά

Διαιτητές: Cernavskis – Bogdanovs (LAT). Δίλεπτα: 6 – 2, Πέναλτι: 1/3 – 2/4

Πηγή: European Handball Federation