Μουσταφά Χασάν: «Το χάντμπολ είναι πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας»

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Δρ. Μουσταφά Χασάν έστειλε και αυτός με τη σειρά του το δικό του μήνυμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επιπλέον ενημέρωσε για τους Παγκόσμιους Ολυμπιακούς αγώνες και τα προκριματικά των ομάδων χάντμπολ, αλλά και τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η Διεθνής Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.

Συγκεκριμένα τα όσα ανέφερε:

«Δεδομένης της κατάστασης με τον COVID-19, η κοινότητα του χάντμπολ και του αθλητισμού παγκοσμίως έρχεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Ως πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας χάντμπολ και εκ μέρους του παγκόσμιου διοικητικού σώματος του χάντμπολ, θα ήθελα να μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχές μου σε όλη την κοινότητα του χάντμπολ και πέρα απ’ αυτό να πλοηγηθούμε σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κατάσταση με φροντίδα, συμπόνια και αλληλεγγύη.

Η Διεθνής Ομοσπονδία είναι ενήμερη για τις αποφάσεις πολλών ομοσπονδιών- μελών, πρωταθλημάτων και αγωνιστικών να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους. Εμείς τις στηρίζουμε και επιστήνουμε την προσοχή σε συστάσεις ή/και κανονισμούς που επιβάλλονται από διάφορους οργανισμούς υγείας και κυβερνήσεις που δείχνουν ότι βάζουν σε προτεραιότητα την υγεία όλων των αντίστοιχων κοινοτήτων του χάντμπολ.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τις ομοσπονδίες ότι η IHF θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση με τον COVID-19 και θα είναι έτοιμη να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε αναγκαίο μέτρο πέραν των υπαρχόντων για να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων. Θα παραμείνουμε σε στενή, με διαφάνεια επικοινωνία με τις ομοσπονδίες και με άλλους φορείς, ενώ έχω προσκαλέσει να τεθούν ερωτήματα και τακτική επικοινωνία σε όλα αυτά τα τμήματα.

Θέλω ακόμα να ενημερώσω την οικογένεια της χειροσφαίρισης για την τελευταία ενημέρωση σχετικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες. Στις 17 Μαρτίου συμμετείχα σε τηλεδιάσκεψη μαζί με τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής επιτροπής Dr Thomas Bach, τον σύνδεσμο των Διεθνών Ολυμπιακών Ομοσπονδιών Καλοκαιρινών αγώνων και με όλους τους προέδρους της Ένωσης Διεθνών Ομοσπονδιών Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παρείχε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με τις προληπτικές ενέργειες που έγιναν και δήλωσε ότι συνεχίζονται οι δραστηριότητες και οι προσπάθειες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και ότι συνεχίζονται τα γεγονότα πρόκρισης.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να τονίσω ότι η IHF ήταν πρόθυμη να συνεχίσει κανονικά τα τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες Ανδρών και Γυναικών του IHF 2020 σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Ωστόσο, η υγιεινή και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων αθλητών και των εκπροσώπων τους, των επισήμων, του προσωπικό, των οπαδών και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην προετοιμασία και οργάνωση αυτών είναι υψίστης σημασίας για την IHF. Ως εκ τούτου, η IHF αποφάσισε να αναβάλει τα προκριματικά ανδρών και γυναικών του IHF 2020 έως τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο μετά την αξιολόγηση της εξέλιξης του ιού COVID-19.

Επιπλέον, η IHF έχει αναβάλει το πρόγραμμα του IHF Trophy καθώς και το χάντμπολ στα σχολεία που ήταν προγραμματισμένα στο εγγύς μέλλον. Όσον αφορά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών και των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Νέων της IHF, θα ληφθεί απόφαση εάν καταστεί αναγκαία, πάντα με βάση την εξέλιξη της κατάστασης. Η υγεία των συμμετεχόντων καθώς και οι κατευθυντήριες γραμμές από τις αρχές θα είναι προτεραιότητα, ωστόσο, μέχρι στιγμής το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν είναι ακόμη γνωστή. Έτσι είναι κρίσιμης σημασίας, η συνεχής παρακολούθηση και η προληπτική διαχείριση.

Επιπλέον, για να διατηρήσουμε την υγεία των μελών του προσωπικού μας και να υποστηρίξουμε τις συντονισμένες προσπάθειες για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης του ιού COVID-19, από τις 16 Μαρτίου 2020, τα μέλη του προσωπικού της IHF εργάζονται από το σπίτι, κάνοντας τις συνήθεις δραστηριότητές τους. Επίσης καλούνται να χειριστούν επιπλέον εργασίες όπως απαιτείται στην τρέχουσα κατάσταση μέχρι την επόμενη ειδοποίηση.

Λαμβάνοντας αυτά τα μέτρα, η IHF σκοπεύει να είναι έτοιμη να επαναλάβει όλες τις συνήθεις δραστηριότητες το συντομότερο δυνατό και είναι υπεύθυνη για αυτό, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Τέλος, για να υποστηρίξω τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, σας συμβουλεύω να ακολουθήσετε τις συστάσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και των υγειονομικών αρχών για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους από τον ιό COVID-19.

Μαζί, βλέπουμε μπροστά με εμπιστοσύνη την ημέρα που το χάντμπολ θα επιστρέψει στα γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Το χάντμπολ είναι πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας».

Πηγή: ihf.info