«Μπορούμε να χαρούμε, απαγορεύεται να ενθουσιαστούμε»

Δημητρούλιας ΑΕΚ

Ιδιαίτερα χαρούμενος δήλωσε ο Δημήτρης Δημητρούλιας που έζησε από μέσα έναν αγώνα σαν τον σημερινό, καθώς όπως δήλωσε ήταν η πρώτη του εμπειρία σε ένα τέτοιο ντέρμπι.

Ο προπονητής της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους σημειώνοντας πως η σημερινή νίκη κρατά την ομάδα σε ενθουσιασμό και τη βοηθάει να… ρολάρει.

Τέλος, ο Δημήτρης Δημητρούλιας μίλησε για τον αγώνα της Πέμπτης στη Νεάπολη υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα παιχνίδι νοκ- άουτ σε με δύσκολη έδρα. «Το κεφάλι μας είναι χαμηλά, είμαστε ομάδα που δουλεύουμε πολύ και πιστεύουμε πολύ», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Δημητρούλια: «Για εμένα ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε ένα τέτοιο ντέρμπι στο άθλημα του χάντμπολ. Πάρα πολύ ενδιαφέρον, πολύ ωραία ένταση, διαφορετική. Χαίρομαι που το ζω από μέσα. Το ζήλευα όταν ήμουν απ΄ έξω. Συγχαρητήρια σε όλους. Ήταν ένα ματς πραγματικό ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που ξέρει να παίρνει τα παιχνίδια, αλλά και να τα κλέβει με την καλή έννοια, την αθλητική. Ξέραμε ότι για 60 λεπτά έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ήταν ένα παιχνίδι υψηλών τακτικών και από τις δύο με βάση το υλικό που είχαν και τη διαχείριση. Για εμάς ήταν μια νίκη που μας κρατά σε ενθουσιασμό και μας βοηθά στο να ρολάρει αυτή η ομάδα, είναι καινούρια στην πραγματικότητα και θέλουμε να προχωρήσουμε. Ξέρουμε και ήδη έχω πει στα παιδιά, ότι στην πραγματικότητα με μια νίκη μπορούμε να χαρούμε, αλλά απαγορεύεται να ενθουσιαστούμε. Σε 3 μέρες παίζουμε ένα παιχνίδι νοκ-άουτ σε μια πολύ δύσκολη έδρα, όπως είναι το ΠΑΟΚ. Ξέρουμε πως στο παρελθόν αυτή η ομάδα έχει κάνει αποτελέσματα εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά και τα 4 τρόπαια την τελευταία διετία τα έχει πάρει ο Ολυμπιακός. Το κεφάλι μας είναι χαμηλά, είμαστε ομάδα που δουλεύουμε πολύ και πιστεύουμε πολύ. Θεωρώ ότι η υψηλή πνευματικότητα μας σήμερα, το πόσο πολύ θέλαμε το αποτέλεσμα και δεν μας έκαμψε τίποτα στην πορεία του αγώνα είναι αυτό που μας έδωσε το αποτέλεσμα. Σίγουρα θα γίνουν πολύ ποιοτικότερα από άποψη χάντμπολ ντέρμπι μεταξύ αυτών των δύο ομάδων στο μέλλον».

Για τον αν περίμενε τέτοιο παιχνίδι:  «Σε ένα παιχνίδι που δεν έχεις συγκρουστεί ακόμα με τον αντίπαλο, όλα είναι πιθανά. Περίμενα το οτιδήποτε και ήμουν έτοιμος να διαχειριστώ το οτιδήποτε, από μια κακή ήττα, μέχρι μια καλή νίκη. Ήταν ένα σενάριο που ήταν πιθανό, να κερδίσουμε με 3-4 γκολ, δεν ήταν έκπληξη. Σε σχέση με αυτά που περίμενε ο κόσμος είδαμε κάποια διαφορετικά πράγματα. Είδαμε έναν Ολυμπιακό να τρέχει περισσότερο από όσο αναμέναμε ή και μια ΑΕΚ να επενδύει περισσότερο στο να διασπάσει την καλή άμυνα του Ολυμπιακού. Δηλαδή, η ΑΕΚ δεν έτρεξε όπως νόμιζε ο περισσότερος κόσμος και ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε τόσο καλή άμυνα, όπως ίσως υπολογιζόταν». 

Για το τι άλλαξαν στο 7-1 σερί που έτρεξε από το 9-5: «Στην πραγματικότητα τίποτα. Δεν πήρα καν τάιμ άουτ. Απλά ήταν ξεκάθαρο ότι σε πολλά πράγματα δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Ήταν κάτι που το είδα και με τον ΠΑΟΚ την 1η αγωνιστική, αλλά είμαστε μια ομάδα που ρολάρουμε μέσα από το ρυθμό, μόλις καθαρίσει το μυαλό. Δηλαδή εκεί στο 9-5 ζήτησε από τον Μόγια (σ.σ. Φλορίδο) να παίξουμε ένα σετ που ξέρουμε καλά, να καθαρίσουμε το μυαλό μας και βγήκε πολύ εύκολα. Δεν αλλάξαμε τίποτα, απλά επενδύσαμε σε αυτά που δουλέψαμε και τα πιστέψαμε, οπότε στην πορεία ανακάμψαμε».