Connect with us

Εθνικές Ομάδες

«Ο Δήμος έχει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες»

Στον χειμώνα και την ανωτέρα βία, τα… έριξε η Αντιδήμαρχος Κοζάνης

 

Η Ελπίδα Κουιμτζίδου, Αντιδήμαρχος Κοζάνης υπεραμύνθηκε όπως είναι λογικό την στάση του Δήμου αναφερόμενη στον δύσκολο χειμώνα.

Φυσικά η Ομοσπονδία είχε εδώ και καιρό ενημερώσει τον Δήμο για την άφιξη της Εθνικής από 27/12 για την προετοιμασία της και ο Δήμος θα έπρεπε να είχε φροντίσει να έχει τα κλειστά στην κατάλληλη κατάσταση για προπονήσεις και αγώνες.

Εξάλλου ήταν και η μοναδική υποχρέωση που είχε σε αυτά τα ματς –όπως και κόντρα στο Ισραήλ- αφού η Ομοσπονδία κάλυψε μόνη της διαμονή-διατροφή και μετακινήσεις!

Όσον αφορά επίσης το θέμα της πρωινής προπόνησης θα αρκούσε μια ενημέρωση για το πρόβλημα της θέρμανσης στο ΔΑΚ, ώστε να μην ξεκινήσει η Εθνική από το ξενοδοχείο και να μεταφερόταν αργότερα η ώρα προπόνησης, για να μην χρειαστεί οι διεθνείς να υποστούν αυτή την ταλαιπωρία.

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα παράπονα των εκπροσώπων της Εθνικής και το τι έχει ακριβώς συμβεί, απάντησε η Αντιδήμαρχος Κοζάνης Ελπίδα Κουιμτζίδου:

«Πρώτη φορά οι αγώνες έγιναν χειμώνα. Τις περισσότερες φορές ήταν Άνοιξη- Καλοκαίρι.

Η Εθνική πάντα ερχόταν δύο ημέρες στην Κοζάνη έκανε την προετοιμασία της και έπαιζε. Αυτή την φορά επέλεξαν να έρθουν από 27/12. Δηλαδή να κάνουν 7 ημέρες προετοιμασία. Οι καιρικές συνθήκες όπως έχετε διαπιστώσει είναι άσχημες με χαμηλές θερμοκρασίες. Το κλειστό της Λευκόβρυσης για να ζεσταθεί απαιτεί μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, περίπου έναν τόνο την ημέρα. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα δεν είχαν προϋπολογιστεί στον ΟΑΠΝ, πέραν από τα στενά οικονομικά πλαίσια της αυτοδιοίκησης. Έτσι επιλέχθηκε η λύση του ΔΑΚ Κοζάνης για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώστε να κάνει η Εθνική προετοιμασία, να περιοριστούν οι ημέρες θέρμανσης στο κλειστό της Λευκόβρυσης και από Δευτέρα η ομάδα να έκανε προπονήσεις στο γήπεδο του αγώνα. Χθες έγινε προπόνηση στο κλειστό της Λευκόβρυσης, όπως θα γίνει και σήμερα. Το πρωί επιλέχθηκε να γίνει στο ΔΑΚ Κοζάνης, αλλά οι υπάλληλοι του Δήμου -που είναι μόνο τρεις για τα κλειστά- διαπίστωσαν πως ξαφνικά υπήρξε βλάβη στο καλοριφέρ, κάτι που είναι ανθρώπινο. Διορθώθηκε σε 15 λεπτά, αλλά θεωρήθηκε προφανώς ότι δεν προβλέψαμε ότι θα χαλούσε. Υπάρχουν και τα απρόοπτα. Αποκαταστάθηκε άμεσα, για αυτό είμαστε εδώ. Από εδώ και πέρα η Εθνική μας και η Φινλανδία θα βρίσκονται στο κλειστό της Λευκόβρυσης. Για να καταλάβετε την κατάσταση και τις τάξεις μεγέθους με το πετρέλαιο που θα καταναλώσουμε αυτές τις ημέρες στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης -για την Εθνική που αισθάνεται απαξιωμένη- ο Δήμος Κοζάνης θα κάλυπτε το κόστος του πετρελαίου του κολυμβητηρίου όλη την χρονιά. Με τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης που είναι μειωμένα κατά 60%, ο Δήμος έχει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Είναι άδικος και άστοχος θεωρώ ο όρος απαξίωση. Η Ομοσπονδία γνωρίζει καλά ότι αυτή η Δημοτική Αρχή όταν ανέλαβε τον Σεπτέμβριο κάλυψε όλα τα έξοδα του πρώτου αγώνα Ελλάδα- Ολλανδία στις γυναίκες, υπερβαίνοντας τον εαυτό της. Συνεπώς έχουν ομαλοποιηθεί όλες οι συνθήκες, έχει καλυφθεί και η ποσότητα πετρελαίου που απαιτείται για τις υπόλοιπες ημέρες, αποκλειστικά από τον Δήμο Κοζάνης. Υπήρξε η πρωινή ατυχία που δεν είχαμε ευθύνη γιατί ήταν ανωτέρα βία».

 

Ο Χάρης Μάλλιος από την πλευρά του δευτερολόγησε: «Εμείς σαν αθλητές η δουλειά μας είναι αποκλειστικά να δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο. Σεβόμαστε και εκτιμάμε τα πάντα. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν έχουμε μιλήσει για την Κοζάνη με τα καλύτερα λόγια και προσωπικά έχω κάνει και δύο φίλους από εδώ που δεν το περίμενα οι οποίοι μπορεί να κρατήσουν μια ζωή. Έτσι όμως όπως έχω μάθει να λέω τα όμορφα, επιβάλλω στον εαυτό μου -αν θέλω να τον σέβομαι- να λέω και τα άσχημα. Από κει και πέρα δεν μας νοιάζει ο καταλογισμός ευθυνών, ούτε η κριτική. Ως παίκτες για να αποδώσουμε πρέπει να έχουμε κάποιες στάνταρ συνθήκες. Έχουμε μάθει να επιβιώνουμε με προβλήματα, το μόνο που θέλουμε είναι να σέβονται την Εθνική».

 

Η Αντιδήμαρχος Κοζάνης Ελπίδα Κουιμτζίδου συμπλήρωσε: «Εν κατακλείδι ο Δήμος Κοζάνης έχει αποδείξει ότι και σέβεται την Εθνική και είναι δίπλα της. Υπάρχουν προβλήματα που προσπαθεί να λύσει, θεωρώ πως κανένας εδώ στο πάνελ δεν μπορεί να πει ότι δεν προσπαθούμε και δεν ανταποκριθήκαμε σε ότι χρειάστηκε, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και το πρωτόγνωρο των αγώνων στην καρδιά του χειμώνα».

 

Τελευταίος μίλησε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Στέργιος Διαμάντης: «Όλοι από λίγο η περισσότερο έχουν δίκιο. Και οι προπονητές- αθλητές έχουν δίκιο, αλλά και ο Δήμος, γνωρίζοντας τι συμβαίνει από πρώτο χέρι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Για να κλείσουμε ευχάριστα, πιστεύουμε πως ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν, είναι και θα είναι κοντά μας, πέρα από τις όποιες δυσκολίες. Θεωρώ πως ήταν μια κακιά στιγμή, δεν υπήρχε πρόθεση. Εμείς ως Ομοσπονδία ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να ανοίξεις πόρτες, αλλά πολύ εύκολο να τις κλείσεις. Καλή χρονιά σε όλους».

 

 

 

 

 

More in Εθνικές Ομάδες