Ο Γιάννης Αμπατζίδης για το μέλλον του ΑΕΣΧ Πυλαίας

O αντιπρόεδρος του ΑΕΣΧ Πυλαίας Γιάννης Αμπατζίδης και έφορος του ανδρικού τμήματος της ομάδας προχώρησε με μια αποκαλυπτική κατάθεση…καρδιάς με αφορμή όλα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στους Θεσσαλονικείς από την αποχώρηση του Πάνου Γούσιου μέχρι και την έλευση του νέου τεχνικού της ομάδας Γιώργου Καρασαββίδη.

Σε αυτήν μίλησε για τα γεγονότα που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό, πως βίωσε την κατάσταση η ομάδα αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα μετά την έλευση του νέου τεχνικού.

«Η αλήθεια είναι, πως όταν αποκαλύφθηκε το όνομα του Πάνου Γούσιου για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, ήμουν προετοιμασμένος για την επόμενη μέρα, γιατί ήξερα, άσχετα αν κάποιοι δεν ήθελαν να το δουν, πως θα έρθει κάποτε αυτή η στιγμή. Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία, θα ήθελα να του ευχηθώ από καρδιάς, καλή επιτυχία στη νέα του ομάδα», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

«Δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη επιλογή ο Καρασαββίδης»

«Άμεσα, πήρα την απόφαση να βγω μπροστά και να μιλήσω με κάποιους προπονητές, που είχα και έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Φυσικά και η επιλογή, δεν θα ήταν εύκολη. Ήθελε λεπτό χειρισμό και πολύ καλό σχεδιασμό για την επόμενη μέρα. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, αλλά είχα καταλήξει από την αρχή με ποιους ανθρώπους θα μιλήσω. Ουσιαστικά, με 4 ανθρώπους. 2 από Θεσσαλονίκη και 2 από Αθήνα. Όπως καταλαβαίνετε, δεν θα ήθελα να πω ονόματα. Αφουγκράστηκα το κλίμα στην ομάδα, μίλησα με τους παίκτες και ουσιαστικά κατέληξα σε μία επιλογή, έναν άνθρωπο που από την αρχή γνώριζα, πως είναι η πιο δύσκολη επιλογή, αλλά όχι ανέφικτη. Ήθελα η ομάδα να συνεχίσει να πορεύεται με νεαρό προπονητή, με φιλοδοξίες και όνειρα, που να ταιριάζουν στη φιλοσοφία της.  Ευτυχώς, βρέθηκε η χρυσή τομή και ο Γιώργος Καρασαββίδης, είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μας».

«Μετά την αποχώρηση του Πάνου και αρκετά πριν συμφωνήσουμε με τον Γιώργο, επειδή δεν ήθελα κάποιοι να νομίζουν, πως η ομάδα έμεινε ακυβέρνητη και θα αποχωρούσαν όλοι μαζικά, φρόντισα αρχικά να μιλήσω σταδιακά με όλους τους παίκτες της ομάδας και μετά, με κάποιους παίκτες από την Ελλάδα που έβλεπα, πως θα μπορούσαν να μας ενισχύσουν μεταγραφικά. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος, γιατί από τη μία περίμενα την απάντηση του προπονητή και από την άλλη, έπρεπε να μιλώ με παίκτες, χωρίς να υπάρχει προπονητής και να δώσω ένα όραμα και μια σιγουριά, στα παιδιά που θα έμεναν. Ευτυχώς, συσπειρωθήκαμε γρήγορα, είχα τη συμπαράσταση τους, είχαν τη δική μου και άντλησα δύναμη και κουράγιο, να συνεχίσω με μεγαλύτερη πίστη και θέληση το δύσκολο έργο μας».

«Υπάρχει κοινό πλάνο, θα ενισχυθεί η ομάδα»

«Με την έλευση του Γιώργου Καρασαββίδη, είμαστε πλέον σε καθημερινή επαφή, μιλάμε αρκετές φορές τη μέρα και είμαστε σε αναζήτηση παικτών. Ευτυχώς, συμφωνούμε εύκολα και σε πολλά ζητήματα. Ήδη, είμαστε σε προχωρημένες επαφές με παίκτες, που θα μας ενισχύσουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Πλάνο υπάρχει και είναι κοινό. Η ομάδα μετά τη μεταγραφή του Γιάννη Καλόμοιρου στην ΑΕΚ, του Ραντούλοβιτς στην Μαδέιρα και του Καβουσανάκη στον ΠΑΟΚ, θα ενισχυθεί σημαντικά στη μεταγραφική περίοδο κι ίσως σύντομα, ανακοινωθούν και ονόματα. Συμφωνήσαμε από την αρχή με το νέο μας προπονητή, που πονάει η ομάδα και που θα χρειαστεί ενίσχυση. Τα βρήκαμε εύκολα. Σαν να συνεργαζόμαστε χρόνια. Χαίρομαι, που υπάρχει συμφωνία απόψεων σε πολλά ζητήματα και ελπίζω, με την έλευση του στη Θεσσαλονίκη, να λυθούν άμεσα και κάποια διαδικαστικά θέματα. Ο Γιώργος έρχεται την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη, θα γνωρίσει όλους τους παίκτες από κοντά και θα έχουμε την πρώτη ευκαιρία, να τα πούμε και μαζί από κοντά, να τον γνωρίσω και στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της ομάδας και στον Πρόεδρό μας».

Κλείνοντας στέλνει το δικό του μήνυμα πως η Πυλαία συνεχίζει δυναμικά και τη νέα χρονιά. «Ένα είναι σίγουρο. Πως η Πυλαία συνεχίζει δυναμικά. Ειλικρινά, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλα τα παιδιά της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, καθώς επίσης και όλους τους παίκτες – προπονητές που συνομίλησα μαζί τους, όλο αυτό το διάστημα. Τέλος, σε μια δύσκολη εποχή για το άθλημα, λόγω κορωναϊού, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία, επιτυχίες και διακρίσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.