Οι αντρικές και γυναικείες ομάδες που θα συμμετέχουν στο EHF Champions League

Η Εκτελεστική Επιτροπή της EHF ανακοίνωσε τις 16 ομάδες που θα συμμετέχουν στο EHF Champions League Ανδρών και στο DELO EHF Champions League Γυναικών τη σεζόν 2020/21. 

EHF Champions League Ανδρών

Στους άνδρες θα συμμετέχουν οι εξής 10 ομάδες: HC PPD Zagreb, Aalborg Handbold, Barça, Paris Saint-Germain HB, THW Kiel, SG Flensburg-Handewitt, Telekom Veszprém, HC Vardar 1961, PGE VIVE Kielce and FC Porto Sofarma.

Η εκτελεστική επιτροπή ύστερα από 14 αιτήσεις για συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αποφάσισε με κριτήρια τα γήπεδα, την τηλεόραση, τους θεατές, τα αποτελέσματα της ομάδας στη διοργάνωση στο παρελθόν και το management να αγωνιστούν: HC Meshkov Brest, HBC Nantes, MOL-Pick Szeged, Elverum Handball, RK Celje Pivovarna Lasko and HC Motor. 

Παράλληλα, από τις υπόλοιπες οκτώ ομάδες που δεν έγιναν δεκτές, Orlen Wisla Plock and Dinamo Bucuresti είναι οι δύο αναπληρωματικοί σύλλογοι που σε περίπτωση που κάποια εκ των 16 δεν μπορεί να συμμετάσχει στη διοργάνωση θα πάρει τη θέση της.

Η φάση των ομίλων θα ξεκινήσει 16-17 Σεπτεμβρίου.

 

DELO EHF Champions League Γυναικών

Στις γυναίκες οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 8 ομάδων.

Οι εννέα ομάδες είναι: Team Esbjerg, Odense Handbold, Györi Audi ETO KC, Metz Handball, Borussia Dortmund, WHC Buducnost, Vipers Kristiansand, SCM Valcea και Rostov-Don και είχαν σταθερές θέσεις με βάση το ranking των ομοσπονδιών τους και ως πρωταθλήτριες. 

Επίσης, με βάση τα κριτήρια που αναφέρθηκαν και στους άνδρες, από τα 12 αιτήματα για wild card επτά ομάδες θα αγωνιστούν στην καλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης και αυτές είναι οι εξής: HC Podravka VegetaCSM Bucuresti, FTC-Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne Handball, CSKA, RK Krim Mercator, and SG BBM Bietigheim. 

Τέλος, οι DHK Banik Most και Storhamar Handball είναι αναπληρωματικές ομάδες. 

Η φάση των ομίλων θα αρχίσει 12-13 Σεπτεμβρίου.

 

Η κλήρωση των ομίλων

Η κλήρωση των ανδρών και των γυναικών θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 19.00 στην Βιέννη.