Πέτρος Μπουκοβίνας: “Έτοιμοι για μια νέα αρχή”

Κροατία – Ελλάδα την Τετάρτη (12/12), στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2024 και σύμφωνα με τον Πέτρο Μπουκοβίνα, αυτή η νέα πρόκληση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελεί και μία νέα αρχή.

Ο τερματοφύλακας της γερμανικής Grosswallstad ενσωματώθηκε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Θεσσαλονίκη και δεν έκρυψε τη χαρά του, για την επιστροφή στα… πάτρια. “Κάθε φορά που πλησιάζει η ώρα να μαζευτούμε στην Εθνική ομάδα όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι, επειδή θα ανταμώσουμε και θα δουλέψουμε παρέα. Αυτό έχουμε χτίσει τα προηγούμενα χρόνια και αυτό θα παλέψουμε να κρατήσουμε, το νόημα της ομάδας”, εξηγεί…

Για τον Πέτρο Μπουκοβίνα, είναι σημαντικό ότι πλέον η Εθνική μπορεί να κοιτά κατάματα όλους τους αντιπάλους και αυτό θα πρέπει να δείξει στον προκριματικό όμιλο, κόντρα σε Κροατία, Ολλανδία και Βέλγιο. “Στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού δεν μπαίνουμε με φόρα από τα προκριματικά του Παγκοσμίου που προηγήθηκαν. Και αυτό επειδή ήταν ωραίες οι νίκες που κάναμε, αλλά στο τέλος δεν πήραμε την πρόκριση. Μας πόνεσε και μας απογοήτευσε ο αποκλεισμός από το Μαυροβούνιο, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι για μια νέα αρχη. Θέλουμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει, κοιτωντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με τις δυσκολίες του. Η ομάδα έχει κερδίσει το δικαίωμα και την αυτοπεποίθηση να κοιτά στα μάτια κάθε αντίπαλο. Καταφέραμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Ξέρουμε ότι αν είμαστε σταθεροί και κρατήσουμε υψηλά το επίπεδό μας μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι”, τόνισε ο διεθνής τερματοφύλακας.

Ζητούμενο για την Εθνική ομάδα, σύμφωνα με τον Μπουκοβίνα, είναι η αγωνιστική σταθερότητα. Όπως επισημαίνει “για να είμαστε μέσα στον αγώνα κόντρα στους Κροάτες, πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι. Είδαμε τις κλήσεις της Κροατίας, είναι γεμάτη με όλα της τα όπλα και αυτό δείχνει ότι οι Κροάτες μας υπολογίζουν μετά τα τελευταία μας αποτελέσματα και επειδή είναι το ξεκίνημα του ομίλου. Εμείς πρεέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα λάθη μας. Οι Κροάτες παίζουν επιθετική άμυνα, συνεπώς δεν θα πρέπει να τους δίνουμε εύκολα μπάλες και αιφνιδιασμούς. Αυτός ο περιορισμός των λαθών μας βοήθησε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας στα πρόσφατα προκριματικά του Παγκοσμίου”.