Ποια είναι η EKS Start Elblag της Κεπεσίδου

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η μεταγραφή της Μάγδας Κεπεσίδου στην EKS Start Elblag. Η διεθνής τερματοφύλακας ύστερα από επτά επιτυχημένα χρόνια στην ομάδα της Νέας Ιωνίας, άνοιξε φτερά για το εξωτερικό, με πρώτο σταθμό την Πολωνία. Ο σύλλογος που θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν βρίσκεται στο Elblag, βόρεια της χώρας και είναι μια πόλη περίπου 120.000 κατοίκων.

Η ομάδα αγωνίζεται στο πολωνικό πρωτάθλημα (Polish Women’s Superliga ή αλλιώς PGNiG Women’s Superliga) και την προηγούμενη σεζόν η οριστική διακοπή την βρήκε να είναι στην 6η θέση του πρωταθλήματος έχοντας συγκεντρώσει 25 βαθμούς.

Η Elblag ιδρύθηκε το 1953 και έχει στην τροπαιοθήκη της 2 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα. Παράλληλα, η καλύτερη εμφάνισή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πραγματοποιήθηκε τη σεζόν 2016-2017 όταν στο Challenge Cup είχε φτάσει έως τα προημιτελικά.

 

Η Μάγδα Κεπεσίδου μίλησε στο e-handball.gr για το πώς δέχτηκε την πρόταση, τη ζωή στο εξωτερικό, αλλά και τους στόχους που έχουν για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Πώς ήρθε η πρόταση; 

«Η ομάδα έψαχνε για τερματοφύλακα και με ενημέρωσαν, μου έκαναν την πρόταση και δέχτηκα. Ήθελα να κάνω το βήμα για το εξωτερικό, αλλά δε σκεφτόμουν την Πολωνία εξ’ αρχής! Βέβαια αφού έμαθα αρκετά πράγματα για το πρωτάθλημα, ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό και γενικά το χάντμπολ στην Πολωνία παρακολουθείται και παίζεται πολύ, δέχτηκα». 

 Οι πρώτες σκέψεις που θα αποχωρήσεις από την Ελλάδα και θα αγωνίζεσαι πλέον στο εξωτερικό. 

«Είμαι άνθρωπος που προσαρμόζομαι γρήγορα και δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα. Μένω από μικρή μόνη μου και έχω συνηθίσει. Η ζωή στο εξωτερικό είναι σίγουρα αρκετά διαφορετική από τη ζωή στην Ελλάδα, αλλά δεν με απασχολεί αυτό, γιατί από μικρή ήθελα να δω και να ζήσω στην Ευρώπη, αλλά και εκτός». 

Τι στόχους έχετε ως ομάδα; Θα συμμετέχετε και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις; 

«Στην Ευρώπη όχι. Μόνο στο πολωνικό πρωτάθλημα! Στόχος είναι να τερματίσουμε στην τριάδα και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται που το θεωρώ εφικτό, γιατί έτσι και αλλιώς το πολωνικό πρωτάθλημα φημίζεται για την ανταγωνιστικότητά του». 

 

Το γήπεδο της ομάδας

Φωτογραφία από τη σημερινή (14/7) πρώτη προπόνηση